EjendomsWatch

Hvidvasklov rammer ejendomsbranchen forskelligt

Ny lov om hvidvask påvirker også ejendomssektoren, men hvornår og hvordan den rammer selskaber, der investerer i ejendomme, og selskaber, der administrerer dem, er mere uklart, påpeger partner hos Bech-Bruun.

Foto: Colourbox

Det er vidt forskelligt, hvordan ejendomsinvesteringsselskaber og ejendomsadministrationsselskaber bliver påvirket af den nye hvidvasklov, der trådte i kraft i juni 2017. Det forklarer David Moalem, partner i Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch offentliggør tirsdag.

"En af de store ændringer i den nye hvidvasklov er, at reguleringen ændres fra primært at være regelbaseret til at blive mere risikobaseret. Dette medfører, at det omfattede ejendomsselskab skal fokusere sine ressourcer på de egentlige risikoområder ud fra en risikovurdering af sin forretningsmodel. Kravene til de foranstaltninger, der skal gennemføres mod hvidvask og terrorfinansiering, vil derfor særligt afhænge af, hvor sikker ejendomsselskabet er på, at kunden er den, som kunden udgiver sig for," skriver David Moalem i en klummen.

Hele klummen kan læses her.

Ejendomsadministratorer skal jagte terrorpenge og indføre sladrehank-ordning 

Nu skal også ejendomsbranchen bekæmpe kriminalitet 

Bøder i vente til selskaber, der leger navne-kispus med myndighederne

 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier