Tegnestuer fra Aarhus rykker i udlandet

Omsætningen stiger i aarhusianske arkitektfirmaer, der har igen fået travlt efter kriseårene. Væksten sker især uden for Danmarks grænser.
Foto: PR-visualisering: Arkitema
Foto: PR-visualisering: Arkitema

Omsætningen og medarbejderstaben hos de østjyske arkitektfirmaer vokser, skriver JP Aarhus. Flere tegnestuer ligger ca. på en fordobling af omsætning og antallet af medarbejdere siden 2013, fremgår det af tal fra klyngeorganisationen inden for arkitektur og byggeri, The Architecture Project.

"Der er kommet rigtig gang i branchen igen efter lavkonjunkturen. Der er nogle virksomheder, der virkelig rykker, og de får opgaver mange forskellige steder i verden," siger Carina Serritzlew, direktør hos The Architecture Project, til JP Aarhus.

Årstiderne Arkitekter har således på tre år øget antallet af medarbejdere fra 124 til 222, mens omsætningen er vokset fra 97 mio. kr. til 129 mio. kr. fra 2014 til 2016.

Arkitektfirmaet Cebra har i samme periode forøget staben fra 22 til 40 medarbejdere og hævet omsætningen fra 30 til 58 mio. kr., mens Arkitema Architechts har fordoblet antallet af medarbejdere fra 243 til 446 og er nu landets største tegnestue med en omsætning på 362 mio. kr. i fjor mod 203 mio. i 2013.

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Årstiderne Arkitekter scorer hattrick med stadionbyggerier

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også