EjendomsWatch

Ny platform skal sikre flere energirenoveringer af bygninger

Ved at samle information om energirenovering ét sted, håber den ansvarlige minister, at flere får øjnene op for muligheden for at renovere uden at skulle have penge op af lommen.

Foto: PR

Nu bliver det lettere for ejere og administratorer af ejendomme at få et overblik over, hvordan energirenovering er bygninger kan sættes i gang uden at det koster penge nu og her.

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside, Sparenergi.dk, samles nu al information om de såkaldte Esco-projekter, hvor renoveringen bliver finansieret af den indhøstede energibesparelse.

"Regeringen arbejder for, at det skal være lettere for bygningsejere at gennemføre energioptimeringer af deres bygninger. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde uvildig information om Esco, som både offentlige og private bygningsejere kan benytte sig af," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), i en pressemeddelelse.

Det nye tiltag kommer efter, at byggebranchen har efterspurgt uvildig information om krav, procedurer og erfaringer med Esco-projekter, fremgår det.

Esco står for Energy Service Company og er en betegnelse for firmaer, der arbejder med EPC (Energy Performance Contract).

Ny energimærkning af større ejendomme træder i kraft

PKA jagter stabilt afkast gennem energirenoveringer og grønne udlån

Besværlig energirenovering kan lykkes gennem dialog

Paradoks blokerer for energirenoveringer af boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier