EjendomsWatch

Datea solgt til Newsec

Ejendomsadministratoren med over 400 ansatte får fremover svenske ejere i stedet for Dades. Datea-topchef Flemming B. Engelhardt bliver chef for det nye Newsec Datea.

Foto: PR

Landets næststørste ejendomsadministrator Datea sælges til svenske Newsec af den nuværende ejer, Dades, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Det er det rigtige tidspunkt for Datea at skifte ejere lige nu – både fra et markedsperspektiv og fra et forretningsstrategisk perspektiv. Vi har modtaget flere tilbud på samme niveau, men for os, som også er en af Dateas største kunder, var det vigtigt at finde en ny ejer, der kender og har et langsigtet engagement i virksomheden. Vi har altid understreget vigtigheden af at fokusere på kunder og kolleger og værdsætter den samme filosofi i Newsecs forretningsmodel," udtaler Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades i meddelelsen.

Med tilføjelsen af Datea har Newsec nu ca. 1400 medarbejdere, ca. 370 mia. svenske kroner under administration, underskriver lejekontrakter på ca. 600.000 kvadratmeter årligt, håndterer transaktioner til en værdi af mere end 30 mia. svenske kroner og vurderer ejendomme for mere end 1000 mia. svenske kroner årligt, fremgår det.

"Som Nordeuropas fuldservice-ejendomsselskab har det kun været et spørgsmål om tid, før vi kunne træde ind på det danske marked med vores tilbud om asset management i forbindelse med ejendomme. Det er især tilfredsstillende at kunne byde vores nye kolleger fra Datea velkommen i koncernen, fordi vi har fulgt dem gennem mange år og har bemærket det fantastiske arbejde, de har præsteret og fortsat leverer. Vi glæder os meget til at arbejde sammen med dem og til at kunne lære af hinanden," udtaler Björn Lindeborg, adm. direktør for Newsec Property Asset Management.

Fremover vil services inden for Property Asset Management i Danmark blive ydet under Newsec-brandet som Newsec Datea og Flemming B. Engelhardt vil være direktør for den virksomhed, fremgår det.

Købspris fremgår ikke.

Markedet for ejendomsadministration er præget af sammenlægninger og konsolidering i jagten på effektivitet. Også landets største ejendomsadministrator Deas kan ventes at få nye ejere, når den nuværende — kapitalfonden Montagu — sælger.

Dades-topchef: "Vemodigt at sælge Datea" 

"Markedet kalder på nye løsninger inden for asset management"

Datea fortsætter vigtig kundeaftale med PFA

Bestyrelsesformand åben for fusion mellem Deas og Datea 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier