EjendomsWatch

MT Højgaard taber sag i højesteret — har allerede hensat 195 mio. kr.

Entreprenøren tildeles ansvaret for revner i fundamenter til vindmøllepark.

Foto: PR

Entreprenørselskabet MT Højgaard, der er ejet 46 pct. af Monberg & Thorsen og 54 pct. af Højgaard Holding, har tabt en sag ved højesteret i England.

Dommen påvirker ikke resultatet før særlige poster og forventninger, da der er foretaget en hensættelse tidligere på 195 mio. kr., mens sagsomkostninger belaster særlige poster og dermed nettoresultatet.

Sagen gik på, at MT Højgaard designede, fremstillede og installerede fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg ved Skotland i perioden 2007-2009.

Men efter, at parken blev taget i brug, blev der konstateret svagheder i betonsamlingerne som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard.

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

MT Højgaard-direktør smutter efter få måneder

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Deas overtager drift af MT Højgaard-ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier