EjendomsWatch

Advokater skyder nye anbefalinger om andelsboliger ned

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske Boligadvokater.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Hvis det står til Danske Boligadvokater bør de 13 nye anbefalinger, som blandt andet vedrører stiftelsessituationen og den daglige drift, skydes til hjørne, oplyser sammenslutningen.

"Arbejdsgruppens anbefalinger har til hensigt at skabe mere tryghed på andelsboligmarkedet, men trygheden er der allerede, og det er som at skyde spurve med kanoner," siger Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske Boligdvokater, i en pressemeddelelse.

"Hvis regeringen kan samle et flertal i Folketinget for anbefalingerne vil alle de veldrevne, også de små andelsforeninger, komme til at betale en hel del mere for at opfylde de skærpede krav," fortsætter Niels Erlandsen.

Danske Boligadvokater mener, at anbefalingerne vil føre til en fordyrende overregulering, som alene skyldes et fåtal af andelsboligforeninger, der er stiftet som følge af en kombination af dårlige rådgivere og en finansiel sektor, der er for villige til at overbelåne.

"Der er ikke eksempler på andelsboligforeninger, som er gået konkurs på grund af driften," lyder det fra Niels Erlandsen.

Andelsboligforeninger, som i dag skal udforme en vedligeholdelsesrapport hver 10. år, vil med de nye regler skulle gøre det hver femte år.

En vedligeholdelsesrapport bygger på en omfattende byggeteknisk gennemgang af hele ejendommen, der munder ud i plan og budget for udførelse af diverse udbedringer. Vedligeholdelsesrapporten udføres typisk af en rådgivende ingeniør.

"Det er unødvendigt med den skærpelse, og det er en stor udgift for andelsboligforeningerne hver gang," siger Niels Erlandsen.

Regeringen på vej med indgreb mod andelsboliger

Hun skal skabe ro om andelsboliger 

Læger og legetøjsdirektør overtager københavnsk andelsboligforening

 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier