EjendomsWatch

Advokater skyder nye anbefalinger om andelsboliger ned

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske Boligadvokater.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Hvis det står til Danske Boligadvokater bør de 13 nye anbefalinger, som blandt andet vedrører stiftelsessituationen og den daglige drift, skydes til hjørne, oplyser sammenslutningen.

"Arbejdsgruppens anbefalinger har til hensigt at skabe mere tryghed på andelsboligmarkedet, men trygheden er der allerede, og det er som at skyde spurve med kanoner," siger Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske Boligdvokater, i en pressemeddelelse.

"Hvis regeringen kan samle et flertal i Folketinget for anbefalingerne vil alle de veldrevne, også de små andelsforeninger, komme til at betale en hel del mere for at opfylde de skærpede krav," fortsætter Niels Erlandsen.

Danske Boligadvokater mener, at anbefalingerne vil føre til en fordyrende overregulering, som alene skyldes et fåtal af andelsboligforeninger, der er stiftet som følge af en kombination af dårlige rådgivere og en finansiel sektor, der er for villige til at overbelåne.

"Der er ikke eksempler på andelsboligforeninger, som er gået konkurs på grund af driften," lyder det fra Niels Erlandsen.

Andelsboligforeninger, som i dag skal udforme en vedligeholdelsesrapport hver 10. år, vil med de nye regler skulle gøre det hver femte år.

En vedligeholdelsesrapport bygger på en omfattende byggeteknisk gennemgang af hele ejendommen, der munder ud i plan og budget for udførelse af diverse udbedringer. Vedligeholdelsesrapporten udføres typisk af en rådgivende ingeniør.

"Det er unødvendigt med den skærpelse, og det er en stor udgift for andelsboligforeningerne hver gang," siger Niels Erlandsen.

Regeringen på vej med indgreb mod andelsboliger

Hun skal skabe ro om andelsboliger 

Læger og legetøjsdirektør overtager københavnsk andelsboligforening

 

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier