EjendomsWatch

Slut med smøl i byggesager i Aarhus

Byggesager behandles nu hurtigere i Aarhus end servicemålene kræver. Ansøgninger om erhvervsbyggeri klares på 41 dage, hvilket dog er lidt over landsgennemsnittet.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

En målrettet indsats betyder, at Aarhus Kommune nu behandler byggesager hurtigere end tidligere. I gennemsnit tager en ansøgning, der vedrører erhvervsbyggeri, 41 dage at behandle, mens kommunens eget mål lyder på 55 dage, oplyser kommunen. Landsgennemsnittet er på 38 dage.

"Vi har tidligere – med rette – fået kritik for vores sagsbehandlingstider i Byggeri. Det har vi rettet op på, og trods udfordringer undervejs afgør vi nu sager hurtigere end landsgennemsnittet og hurtigere end de fastsatte servicemål. Det har været hårdt arbejde, og uden medarbejdernes medspil var vi ikke nået hertil," siger Ann Hamborg, afdelingschef i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

De hurtigere sagsbehandlingstider har ikke rykket på kvaliteten i opgaverne, lyder det:

"Tilfredsheden med vores opgaveløsning er steget markant, og der er ingen tvivl om, at organisationsændringerne med flere specialeenheder gavner sagsbehandlingen," siger hun.

Ann Hamborg glæder sig over udviklingen, samtidig med at hun understreger, at der fortsat er udfordringer i byggesagsbehandlingen.

"Sagsbehandlingstiden begynder, når vi har en fuldt oplyst ansøgning. Desværre oplever vi fortsat store problemer med at få alle de nødvendige informationer til sagerne, og det koster på tiden. Det skal vi sammen med branchen arbejde for at rette op på," siger hun i meddelelsen.

Ifølge kommunen tager det i snit 28 dage at behandle sager om erhvervsbyggeri af boligejendomme. Her er målet 60 dage og landsgennemsnittet er 40 dage.

Tre arkitekter dyster om at tegne samlingssted til 600.000 personer årligt

Finsk kapitalforvalter køber central Aarhus-ejendom

Lokal ejendomsmatador misser central Aarhus-ejendom — tilbudspligt kom i vejen

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej 

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier