EjendomsWatch

Ny tunnel mellem Helsingør og Helsingborg kan være på vej

Danske og svenske myndigheder skal de kommende tre år undersøge muligheden for ny brugerbetalt tunnel. Infrastruktur står højt på pensionskassernes ønskeliste.

En afløser for færgerne mellem Helsingør og Helsingborg kan blive en realitet i form af en fast, brugerbetalt forbindelse. | Foto: PR

Måske bliver det i fremtiden muligt at tage toget eller køre i bil fra Helsingør til Helsingborg.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet igangsætter nemlig i samarbejde med svenske myndigheder en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem den danske og svenske by.

Det oplyser ministeriet.

Det forventes at tage tre år at gennemføre analysen. Den skal blandt andet afprøve den økonomiske holdbarhed af projektet.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er positiv over for idéen.

"Det tegner til, at der er gode muligheder for at bygge og finansiere en fast HH-forbindelse med brugerbetaling, som man kender det fra Storebælt og Øresund," siger han i en pressemeddelelse.

"Det skal vi nu have undersøgt nærmere i en strategisk analyse sammen med svenskerne," fortsætter han.

"Der er især gode perspektiver i en ren vejforbindelse, som ser ud til at have en solid business case. Efter svensk ønske undersøger vi også en baneforbindelse for persontog," lyder det videre.

"Så må vi efterfølgende drøfte de forskellige modeller og risikodelingen med svenskerne."

Hver anden dansker støtter privat finansieret infrastruktur

Regeringen ønsker langsigtet ejer af Københavns Lufthavne

Pensionskasser øjner investeringsåbning i Københavns Lufthavne

ATP-topchef efterlyser flere ejendomme og infrastruktur

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier