EjendomsWatch

Finanshus: København stadig i spil til Nordea-hovedsæde

Amerikanske Citigroup vurderer efter at møde med Nordea, at sandsynligheden for en flytning fra Stockholm er over 50 pct.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Ifølge det amerikanske finanshus Citigroup er der fortsat størst sandsynlighed for, at Nordea vælger at flytte sit hovedkvarter væk fra Sverige på grund af utilfredshed med et nyt forslag til bankafgift fra den svenske regering.

Det skriver Bloomberg News.

Nordea er ellers blødt en smule op igen, efter at den nordiske bank tidligere har raslet kraftigt med sablen over for den svenske stat, efter at regeringen i Sverige har foreslået en mere lempelig tilgang til de højere bankafgifter, den har foreslået.

Ifølge Citigroup, der har holdt møde med Nordea, er sandsynligheden for en flytning til formentlig Helsinki eller København fortsat over 50 pct., men ikke længere helt så høj som tidligere.

Citi ser desuden ikke de store fordele på kapitalfronten for Nordea, hvis banken vælger at flytte sit hovedkvarter, fordi flere andre faktorer end bankafgiften alene spiller ind.

Fire danske ministerier samarbejder for at gafle Nordea-hovedsæde

Investeringsbank tvivler på Nordea-hovedsæde i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier