EjendomsWatch

Finanshus: København stadig i spil til Nordea-hovedsæde

Amerikanske Citigroup vurderer efter at møde med Nordea, at sandsynligheden for en flytning fra Stockholm er over 50 pct.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Ifølge det amerikanske finanshus Citigroup er der fortsat størst sandsynlighed for, at Nordea vælger at flytte sit hovedkvarter væk fra Sverige på grund af utilfredshed med et nyt forslag til bankafgift fra den svenske regering.

Det skriver Bloomberg News.

Nordea er ellers blødt en smule op igen, efter at den nordiske bank tidligere har raslet kraftigt med sablen over for den svenske stat, efter at regeringen i Sverige har foreslået en mere lempelig tilgang til de højere bankafgifter, den har foreslået.

Ifølge Citigroup, der har holdt møde med Nordea, er sandsynligheden for en flytning til formentlig Helsinki eller København fortsat over 50 pct., men ikke længere helt så høj som tidligere.

Citi ser desuden ikke de store fordele på kapitalfronten for Nordea, hvis banken vælger at flytte sit hovedkvarter, fordi flere andre faktorer end bankafgiften alene spiller ind.

Fire danske ministerier samarbejder for at gafle Nordea-hovedsæde

Investeringsbank tvivler på Nordea-hovedsæde i København

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier