EjendomsWatch

Schmidt Hammer Lassen skal tegne havnebyggeri til 130 mio. kr.

Fredericias nye kanalby får kontorbyggeri på knap 8000 kvm fordelt på fire etager. A. Enggaard er entreprenør, og byggestart bliver i år.

Foto: PR-visualisering: Schmidt Hammer Lassen

Et nyt kontorbyggeri er på vej på Fredericia Havn som led i realiseringen af byens nye kanalby.

Det er selskabet ADP, som ejer og driver Fredericia Havn, der har igangsat en større udviklingsplan, som over de kommende år skal optimere arealer og infrastruktur på Fredericia Havn. Startskuddet bliver opførelsen af Port House, som udover at skulle huse et nyt domicil for ADP indrettes som et moderne flerbruger-kontorbyggeri med plads til flere virksomheder.

"Fredericia Havn er en bynær havn, hvor vi om få år får den nye kanalby som nabo. Som havn har vi en forpligtelse til at balancere vores vækstplaner og øgede aktiviteter i et godt samspil mellem by og havn, og derfor har vi besluttet at investere 130 mio.kr. i et moderne kontorbyggeri, som samtidig vil markere overgangen mellem industrihavnen og den nye kanalby," siger Nils Skeby, adm. direktør i ADP, i en pressemeddelelse.

Port House vil bestå af to bygninger på i alt 7945 kvm med mulighed for flere lejemål fordelt på fire etager. Bygningerne indeholder kontorer, fælles reception, et mødecenter, kantine og en restaurant beliggende med udsigt til Lillebælt.

Hos Fredericia Kommune, der ejer ADP, er borgmesteren ikke overraskende tilfreds:

"Opførelsen af Port House er et vigtigt skridt i udviklingen af Fredericias nye bydel på havnen. For mig er det afgørende, at vi nu får skabt mange nye arbejdspladser helt centralt i Fredericia. Jeg er overbevist om, at dette attraktive projekt med beliggenhed lige ud til havnefronten vil skabe mange nye jobs og tilflytning af virksomheder," lyder det fra Jacob Bjerregaard (S).

Port House står efter planen klar til indflytning i to etaper. Første bygning er klar i efteråret 2018 og anden bygning i efteråret 2019. Arkitekt på Port House er Schmidt Hammer Lassen, mens A. Enggaard bliver totalentreprenør. Byggeriet går efter planen i gang i løbet af sommeren 2017, fremgår det.

Schmidt Hammer Lassen er tilfreds efter omstændighederne

Schmidt Hammer Lassen tegner nyt hotel i Aarhus

Medie: Kaserne i Frederica bliver midlertidig politiskole

Fredericias kanalby har næste etape klar 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier