EjendomsWatch

Staten og region sender projekt til halv milliard i udbud

En række rådgivere har fået foden indenfor i det forberedende arbejder til byggeriet af nyt hospital i Roskilde, der runder en halv milliard i projektsum.

Her ses en den nye ankomst- og administrationsbygning på Ny Retspsykiatri Sct. Hans. Foto: KHR Architecture

Det er stor opgave, når Ny Retspsykiatri Sct. Hans (NRSH) skal opføres på Sct. Hans Hospital i Roskilde, hvor den eksisterende retspsykiatri i dag har til huse i utidssvarende faciliteter.

Byggeriet til en samlet værdi af ca. 550 mio. kr. (2009) finansieres af staten og Region Hovedstaden i forening og vil efter ibrugtagningen være landets største retspsykiatri. NRSH vil fra 2021 huse Region Hovedstadens retspsykiatriske behandlingsfunktion, oplyser regionen.

Byggeriet er projekteret af totalrådgiver KHR Architecture med underrådgiverne Rubow Arkitekter, Oluf Jørgensen Rådgivende ingeniører, Spangenberg & Madsen Rådgivende ingeniører og Opland Landskabsarkitekter, som sammen i 2013 vandt arkitektkonkurrencen om hovedstadens nye retspsykiatri.

Bygherreorganisationen har efterfølgende gransket udbudsprojektet sammen med rådgiveren Niras og byggelederen Moe.

Byggeriet udbydes med tilbudsfrist d. 27. september 2017, og anmodning om prækvalifikation skal være bygherren i hænde 28. juli 2017. Kontrakter med de vindende entreprenører ventes indgået i starten af 2018 – med forventet byggestart i foråret 2018.

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus

Liebhaver-udvikler køber over 25.000 kvm nedlagt sygehus

Gammelt sygehus solgt for 136 mio. kr.

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier