Staten og region sender projekt til halv milliard i udbud

En række rådgivere har fået foden indenfor i det forberedende arbejder til byggeriet af nyt hospital i Roskilde, der runder en halv milliard i projektsum.
Her ses en den nye ankomst- og administrationsbygning på Ny Retspsykiatri Sct. Hans. | Foto: KHR Architecture
Her ses en den nye ankomst- og administrationsbygning på Ny Retspsykiatri Sct. Hans. | Foto: KHR Architecture

Det er stor opgave, når Ny Retspsykiatri Sct. Hans (NRSH) skal opføres på Sct. Hans Hospital i Roskilde, hvor den eksisterende retspsykiatri i dag har til huse i utidssvarende faciliteter.

Byggeriet til en samlet værdi af ca. 550 mio. kr. (2009) finansieres af staten og Region Hovedstaden i forening og vil efter ibrugtagningen være landets største retspsykiatri. NRSH vil fra 2021 huse Region Hovedstadens retspsykiatriske behandlingsfunktion, oplyser regionen.

Byggeriet er projekteret af totalrådgiver KHR Architecture med underrådgiverne Rubow Arkitekter, Oluf Jørgensen Rådgivende ingeniører, Spangenberg & Madsen Rådgivende ingeniører og Opland Landskabsarkitekter, som sammen i 2013 vandt arkitektkonkurrencen om hovedstadens nye retspsykiatri.

Bygherreorganisationen har efterfølgende gransket udbudsprojektet sammen med rådgiveren Niras og byggelederen Moe.

Byggeriet udbydes med tilbudsfrist d. 27. september 2017, og anmodning om prækvalifikation skal være bygherren i hænde 28. juli 2017. Kontrakter med de vindende entreprenører ventes indgået i starten af 2018 – med forventet byggestart i foråret 2018.

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus 

Liebhaver-udvikler køber over 25.000 kvm nedlagt sygehus

Gammelt sygehus solgt for 136 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også