EjendomsWatch

Teknikentreprenører taber penge trods opsving

På trods af mange nybyggerier, opgaver og høje omsætninger kæmper landets største teknikentreprenører med faktisk at tjene penge på bundlinjen, skriver Børsen.

Foto: Casper Dalhoff

Der bygges nyt i storbyerne, og det giver arbejde til landets teknikentreprenører, men aktørerne oplever hård konkurrence og prispres. Derfor kæmper flere med at tjene penge, skriver Børsen på baggrund af en gennemgang af de største teknikentreprenørers regnskab.

Branchens næststørste virksomhed, Bravida, har i 2016 en omsætning på 1,8 mia. kr. og et driftsresultat på 88 mio. kr., og kun en enkelt virksomhed på listen formår ligesom Bravida at tjene penge. Samtidigt taber landets største, Kemp & Lauritzen 39,4 mio. kr. med en omsætning på 2,4 mia. kr. Ud af de otte største virksomheder fremgår det, at halvdelen tjente penge.

Leverandør af ejendomsteknik vil afskedige op til 700 i Norden

Kemp & Lauritzen spår fremgang efter resultatdyk i 2015

Hos Bravidas topchef lyder en af begrundelserne for branchens pressede lønsomhed, at der er hård konkurrence på prisen, der ifølge Johnny Hey, adm. direktør i Bravida, har været næsten stilstående. Samtidigt har branchen oplevet en stigning i omkostningerne ved at udføre opgaverne.

"Det er meget svært at få timepriserne op hos kunderne, fordi vores omkostningsudvikling er højere end den almindelige nettoprisudvikling. Kunderne er ikke interesseret i, at timepriserne stiger med vores omkostningsudvikling. Det må vi jo bare erkende," lyder det fra Johnny Hey, der for fremtiden peger på en mere rådgivende rolle tidligere i værdikæden for teknikentreprenører.

Forsiden lige nu

Tysk kapitalforvalter køber 97 nye boliger i Valby

Køber fortæller til EjendomsWatch, at boligblokken er en del af en langsigtet buy-and-hold-strategi i Danmark. Det er en udenlandsk og en dansk kapitalforvalter, som sælger sidste del af en handel med i alt 367 boliger.

Færre ledige kontorer i den rige del af Danmark

11 nordsjællandske kommuner har ikke haft så få tomme kontorlokaler siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Lokal erhvervsmægler fra Hillerød bekræfter tendensen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier