EjendomsWatch

Teknikentreprenører taber penge trods opsving

På trods af mange nybyggerier, opgaver og høje omsætninger kæmper landets største teknikentreprenører med faktisk at tjene penge på bundlinjen, skriver Børsen.

Foto: Casper Dalhoff

Der bygges nyt i storbyerne, og det giver arbejde til landets teknikentreprenører, men aktørerne oplever hård konkurrence og prispres. Derfor kæmper flere med at tjene penge, skriver Børsen på baggrund af en gennemgang af de største teknikentreprenørers regnskab.

Branchens næststørste virksomhed, Bravida, har i 2016 en omsætning på 1,8 mia. kr. og et driftsresultat på 88 mio. kr., og kun en enkelt virksomhed på listen formår ligesom Bravida at tjene penge. Samtidigt taber landets største, Kemp & Lauritzen 39,4 mio. kr. med en omsætning på 2,4 mia. kr. Ud af de otte største virksomheder fremgår det, at halvdelen tjente penge.

Leverandør af ejendomsteknik vil afskedige op til 700 i Norden

Kemp & Lauritzen spår fremgang efter resultatdyk i 2015

Hos Bravidas topchef lyder en af begrundelserne for branchens pressede lønsomhed, at der er hård konkurrence på prisen, der ifølge Johnny Hey, adm. direktør i Bravida, har været næsten stilstående. Samtidigt har branchen oplevet en stigning i omkostningerne ved at udføre opgaverne.

"Det er meget svært at få timepriserne op hos kunderne, fordi vores omkostningsudvikling er højere end den almindelige nettoprisudvikling. Kunderne er ikke interesseret i, at timepriserne stiger med vores omkostningsudvikling. Det må vi jo bare erkende," lyder det fra Johnny Hey, der for fremtiden peger på en mere rådgivende rolle tidligere i værdikæden for teknikentreprenører.

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier