EjendomsWatch

Byer præges stadig af tomme butikslokaler

Selv om finanskrisen er overstået, døjer detailhandlen fortsat med tomme butikker, viser tal fra Ejendomstorvet.dk. Og der vil komme endnu flere i fremtiden grundet e-handel, spår en ekspert i detailhandel.

Foto: PR

Da finanskrisen satte ind i 2008 med fyringsrunder, konkurser og fald i privatforbruget, blev masser af erhvervslokaler tomme. Værst gik det ud over butikslokalerne, og i dag – ni år efter krisen – er der fortsat mange flere ledige butikslokaler end før krisen. Det står i kontrast til kontorer, lagerbygninger og fabrikshaller. Det viser talmateriale fra Ejendomstorvet.dk og Dansk Ejendomsmæglerforening.

"Før finanskrisen stod under 2 pct. af butikslokalerne tomme, men det blev tredoblet på kun tre år. I lang tid blev tomgangen liggende omkring 6 pct. og steg endda lidt; kun det seneste halvandet år har vi oplevet en lille forbedring med lidt færre tomme butikker. Udviklingen står i kontrast til, hvad vi ser for lager- og industrilokaler samt kontorer. F.eks. oplevede kontorerne også stigende tomgang, men slet ikke i samme omfang, og vendingen satte både ind tidligere og med mere fart," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk, som er mæglernes fælles portal for erhvervslokaler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier