EjendomsWatch

Enigt folketing vil skrotte fysiske breve mellem lejere og udlejere

Med en ny politisk aftale er alle Folketingets partier enedes om at gøre det muligt for ejere og lejere at kommunikere digitalt.

Foto: Ritzau Scanpix/Ivan Riordan Boll

Langt om længe kan fysiske brev afløses af mailkorrespondance i en stor del af ejendomsbranchen.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har således indgået en bred politisk aftale med samtlige partier i Folketinget om øget digital kommunikation på lejeområdet, oplyser ministeriet.

Samtlige partier i Folketinget er blevet enige om en lovændring, som har til formål at modernisere lejelovgivningen, så lejer og udlejer lettere kan bruge moderne digitale kommunikationsformer.

"Det skal være så nemt og bekvemt som overhovedet muligt for lejere og udlejere at kommunikere med hinanden. Derfor har vi nu indgået en aftale, som gør det muligt for parterne selv at bestemme kommunikationsformen. Det giver større frihed for alle parter og sikrer samtidig, at personer, der ikke har adgang til computere og e-mail, fortsat kan kommunikere via almindelig brevpost," siger Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Aftalen indebærer, at parterne er enige om at stemme for en ændring af lejelovgivningen, der bl.a. indeholder:

• At lejer og udlejer kan opsige en aftale om digital kommunikation og med et varsel på en måned fra d. 1. kræve, at meddelelser, hvor der er krav om skriftlighed, sendes med almindeligt brev.

• At lejere, der er undtaget fra Digital Post fra det offentlige, fritages for digital kommunikation i lejeforholdet.

• At kravet om skriftlighed pr. brev fastholdes ved betalingspåkrav og opsigelse, men parterne kan dog indgå aftale om, at lejerne også kan modtage de pågældende meddelelser i e-Boks.

• At reglerne om ind- og fraflytningssyn præciseres, så der skabes klarhed over, hvordan kommunikationen i forbindelse med synene kan gennemføres digitalt.

• At reglerne om tilbudspligt præciseres, så der skabes klarhed, hvordan udlejeren kan opfylde tilbudspligten digitalt.

• At lovgivningen skal udformes således, at man kan overgå til fx e-Boks eller anden digital løsning på sigt uden, at lovgivningen skal ændres.

Transport-, bygnings- og boligministeren vil fremsætte lovforslaget om øget digital kommunikation på lejeområdet i efteråret 2017, fremgår det.

Gennembrud for digital kommunikation i ejendomsbranchen

Ejendomsforeningen Danmark: Skrot rigide regler og dyr administration

E-mails kan være no-go i ejendomsbranchen

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier