EjendomsWatch

Et halvår med bøvl flere steder koster nedjustering hos Aarsleff

Problemerne står i kø: Nedskrivninger i Grønland og i datterselskab, en dårlig begyndelse for elektrificeringen af det danske jernbanenet og en tilkøbt virksomhed, der ikke leverer som ventet.

Foto: PR

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff nedjusterer forventningerne til 2016/17. Selskabet venter nu et driftsresultat, EBIT, i niveauet 375 mio. kr. mod tidligere 430 mio. kr.

Nedjusteringen kommer på baggrund af et første halvår, hvor driftsresultatet faldt til 110 mio. kr. fra 182 mio. kr. i første halvår sidste år. Resultatet lever ikke op til forventningerne.

"Resultatet er i Anlæg & Byggeri-segmentet påvirket af nedskrivninger i andet kvartal af regnskabsåret på enkeltstående projekter i Thule og Nuuk i Grønland, nedskrivninger på større projekter i Wicotec Kirkebjerg A/S samt negativ udvikling i forbindelse med udførelse af første etape af projektet for elektrificering af det danske jernbanenet, grundet planlægningsmæssige hindringer, herunder sporspærringer," skriver Per Aarsleff, der desuden peger på, at resultatet i Hansson & Knudsen er væsentligt lavere end ventet.

I forretningsområdet Rørteknik er resultatet derimod bedre end ventet, mens resultatet i forretningsområdet Fundering er påvirket af et lavere aktivitetsniveau i andet kvartal i Danmark samt en generel afmatning i Polen.

Aarsleffs samlede forventninger til omsætningen er uændret en vækst på cirka 5 pct. i år. En ventet højere indtjening i anden halvdel af 2016/17 kan dog ikke opveje effekterne af nedskrivningerne på enkeltstående projekter i første halvår, oplyser selskabet, der fremadrettet ser lyst på markedet.

"Aarsleff-koncernen oplever generelt positive markedsmuligheder i alle tre segmenter. Der er høj tilbudsaktivitet og en forventning om fortsat høj kapacitetsudnyttelse i produktionen," skriver entreprenørkoncernen.

Aarsleff offentliggør halvårsregnskab den 22. maj.

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Aarsleff får ordre på 113 mio. kr. fra Banedanmark

Resultatdyk hos Aarsleff i første kvartal

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier