Et halvår med bøvl flere steder koster nedjustering hos Aarsleff

Problemerne står i kø: Nedskrivninger i Grønland og i datterselskab, en dårlig begyndelse for elektrificeringen af det danske jernbanenet og en tilkøbt virksomhed, der ikke leverer som ventet.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff nedjusterer forventningerne til 2016/17. Selskabet venter nu et driftsresultat, EBIT, i niveauet 375 mio. kr. mod tidligere 430 mio. kr.

Nedjusteringen kommer på baggrund af et første halvår, hvor driftsresultatet faldt til 110 mio. kr. fra 182 mio. kr. i første halvår sidste år. Resultatet lever ikke op til forventningerne.

"Resultatet er i Anlæg & Byggeri-segmentet påvirket af nedskrivninger i andet kvartal af regnskabsåret på enkeltstående projekter i Thule og Nuuk i Grønland, nedskrivninger på større projekter i Wicotec Kirkebjerg A/S samt negativ udvikling i forbindelse med udførelse af første etape af projektet for elektrificering af det danske jernbanenet, grundet planlægningsmæssige hindringer, herunder sporspærringer," skriver Per Aarsleff, der desuden peger på, at resultatet i Hansson & Knudsen er væsentligt lavere end ventet.

I forretningsområdet Rørteknik er resultatet derimod bedre end ventet, mens resultatet i forretningsområdet Fundering er påvirket af et lavere aktivitetsniveau i andet kvartal i Danmark samt en generel afmatning i Polen.

Aarsleffs samlede forventninger til omsætningen er uændret en vækst på cirka 5 pct. i år. En ventet højere indtjening i anden halvdel af 2016/17 kan dog ikke opveje effekterne af nedskrivningerne på enkeltstående projekter i første halvår, oplyser selskabet, der fremadrettet ser lyst på markedet.

"Aarsleff-koncernen oplever generelt positive markedsmuligheder i alle tre segmenter. Der er høj tilbudsaktivitet og en forventning om fortsat høj kapacitetsudnyttelse i produktionen," skriver entreprenørkoncernen.

Aarsleff offentliggør halvårsregnskab den 22. maj.

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Aarsleff får ordre på 113 mio. kr. fra Banedanmark

Resultatdyk hos Aarsleff i første kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende