EjendomsWatch

Et halvår med bøvl flere steder koster nedjustering hos Aarsleff

Problemerne står i kø: Nedskrivninger i Grønland og i datterselskab, en dårlig begyndelse for elektrificeringen af det danske jernbanenet og en tilkøbt virksomhed, der ikke leverer som ventet.

Foto: PR

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff nedjusterer forventningerne til 2016/17. Selskabet venter nu et driftsresultat, EBIT, i niveauet 375 mio. kr. mod tidligere 430 mio. kr.

Nedjusteringen kommer på baggrund af et første halvår, hvor driftsresultatet faldt til 110 mio. kr. fra 182 mio. kr. i første halvår sidste år. Resultatet lever ikke op til forventningerne.

"Resultatet er i Anlæg & Byggeri-segmentet påvirket af nedskrivninger i andet kvartal af regnskabsåret på enkeltstående projekter i Thule og Nuuk i Grønland, nedskrivninger på større projekter i Wicotec Kirkebjerg A/S samt negativ udvikling i forbindelse med udførelse af første etape af projektet for elektrificering af det danske jernbanenet, grundet planlægningsmæssige hindringer, herunder sporspærringer," skriver Per Aarsleff, der desuden peger på, at resultatet i Hansson & Knudsen er væsentligt lavere end ventet.

I forretningsområdet Rørteknik er resultatet derimod bedre end ventet, mens resultatet i forretningsområdet Fundering er påvirket af et lavere aktivitetsniveau i andet kvartal i Danmark samt en generel afmatning i Polen.

Aarsleffs samlede forventninger til omsætningen er uændret en vækst på cirka 5 pct. i år. En ventet højere indtjening i anden halvdel af 2016/17 kan dog ikke opveje effekterne af nedskrivningerne på enkeltstående projekter i første halvår, oplyser selskabet, der fremadrettet ser lyst på markedet.

"Aarsleff-koncernen oplever generelt positive markedsmuligheder i alle tre segmenter. Der er høj tilbudsaktivitet og en forventning om fortsat høj kapacitetsudnyttelse i produktionen," skriver entreprenørkoncernen.

Aarsleff offentliggør halvårsregnskab den 22. maj.

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Aarsleff får ordre på 113 mio. kr. fra Banedanmark

Resultatdyk hos Aarsleff i første kvartal

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier