EjendomsWatch

CG Jensen kalder 2016 fantastisk

Entreprenørkoncernen løfter resultatet 17 pct. og kan bryste sig af en overskudsgrad på 8,5 pct.

Foto: Colourbox

På tærsklen til sit 10. leveår leverer entreprenørkoncernen CG Jensen sit hidtil bedste resultat i form af et overskud på 90 mio. kr. før skat — en fremgang på 17 pct. fra året før, viser 2016-regnskabet onsdag.

Adm. direktør Michael S. Larsen kalder 2016 for "endnu et fantastisk år," hvor omsætningen for andet år i træk ligger over milliarden, nærmest bestemt på 1056 mio. kr.

"Vi kan bedst lide at udvikle os organisk, at ”få halen rigtigt med”, så at sige. Men vi synes, det har været sjovt at nå hertil. Samtidig giver vores aktuelle bredde og størrelse en stærk markedsmæssig fleksibilitet. Og så udfører vi tilmed stadig – med ret få undtagelser – størstedelen af jobbene med egne medarbejdere og eget maskinel. Dette kendetegner i vores optik fortsat en 'rigtig' entreprenør, selvom flere af vores konkurrenter efterhånden er gået i modsat retning," skriver han i regnskabet, hvori der ikke udtrykkes præcise forventninger til 2017.

Blandt selskabets opgaver er Enghave Brygge i København, hvor op til 85.000 kvm skal byggemodnes de kommende år. I begyndelsen af 2017 gik selskabet i gang i Esbjerg, hvor havnen skal udvides, bl.a. skal der støbes 4500 kbm beton de kommende måneder.

I Rødovre er CG Jensen gået i gang med 82 boliger i Irma Byen, som skal afleveres til bygherren, Elf Development i 2018, fremgår det.

Egenkapitalen er opgjort til 178 mio. kr., hvilket rækker til en soliditet på 31 pct. I alt rummer medarbejderlisten små 500 mand.

Selvom CG Jensen i år fylder 10 år, går rødderne tilbage til 1931, hvor Christian Gottfred Jensen grundlagte firmaet C.G. Jensen, der siden kom under svenske Skanskas vinger.

I 2007 valgte den svenske ejer at afvikle sin entreprenørforretning i Danmark, men 12 ledende medarbejdere besluttede sammen med en investor, Jens Hørby Jensen, Hillerød, at videreføre aktiviteterne.

Hollandsk investor investerer 232 mio. kr. i Irmabyen

 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier