EjendomsWatch

Colliers spår 50 pct. vækst i særlig investeringsform

Erhvervsmægleren Colliers ser fortsat et godt marked og forventer en stigning på 50 pct. inden for "sælg og lej tilbage"-segmentet, hvor en investor køber en ejendom med en kontrakt om at udleje den til sælger.

Jeppe Schønfeld, adm. direktør i Colliers. | Foto: PR

Der er et gunstigt marked for såkaldte sale-and-leaseback-handler, vurderer erhvervsmægleren Colliers i en ny markedsanalyse, hvor man spår en stigning i andel af transaktionsværdien på 50 pct. i 2017 i forhold til 2016.

Penge at hente ved at sælge og leje tilbage 

Sale-and-leaseback går ud på, at en investor køber en ejendom og samtidigt får en kontrakt om at leje den ud til sælger. Det var eksempelvis tilfældet med Nykredits hovedsæde, der i november blev solgt til Dades for 1,5 mia. kr. Ifølge ejendomsmægleren, vil denne investeringsform blive mere populær i 2017.

Dades-topchef: Milliardhandel med Nykredit var kompliceret 

"Sale-and-leaseback er attraktivt af flere grunde. Blandt de mere tungtvejende er, at det er en metode til at slanke balancen, og derudover har de stigende priser gjort det attraktivt at sælge netop nu, ligesom man ved en sale-and-leaseback-transaktion selv kan få indflydelse på, hvordan lejen fastsættes," lyder det fra Jeppe Schønfeld, adm. direktør i Colliers Danmark, i forbindelse med analysen.

Ifølge Colliers vil denne investeringsform stige fra at udgøre 10 pct. af transaktionsværdien i 2016 til at udgøre 15 pct. i 2017.

Derudover er tomgangen indenfor industri- og logistikvirksomheder også på laveste niveau siden 2009. I denne branche ses et tomgang på 2,9 pct., skriver Colliers.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier