Staten vil lære private ejendomsudlejere at tænke grønt

Bygningsstyrelsen har sammen med Københavns Kommune underskrevet en aftale om at drive kontorer på en energirigtig måde. Samtidig vil styrelsen også forsøge at opnå en grønnere ejendomsdrift hos private udlejere.
Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/
Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

Et nyt samarbejde mellem Københavns Kommmune og Bygningsstyrelsen om mere energivenlig drift af kontorer er ikke kun begrænset til offentlig ejendomme. Også private udlejere skal tænke grønt, lyder det.

21 aktører på ejendomsmarkedet vil bidrage til en CO2-neutral hovedstad 

"Over halvdelen af Bygningsstyrelsens mere end 2 mio. kvm kontorer er lejet hos private udlejere. Derfor vil styrelsen gerne i højere grad vidensdele om vores erfaringer med at gennemføre energisparende tiltag i kontorejendomme," skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Af konkrete forslag kommer at justere ejendommens drift baseret på, hvornår ejendommen faktisk er i brug. Det skal reducere "unødigt energiforbrug," eksempelvis om natten og i weekenden, hvor mange har fri.

Bygningsstyrelsens aftale med Københavns Kommune under navnet Energispring er et forsøg på at gøre København CO2-neutral i 2025. Indtil videre har man i ni kontorbygninger reduceret varmeforbruget så meget, at de i styrelsens "trafiklysmodel" kategoriseres som grønne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også