EjendomsWatch

Staten vil lære private ejendomsudlejere at tænke grønt

Bygningsstyrelsen har sammen med Københavns Kommune underskrevet en aftale om at drive kontorer på en energirigtig måde. Samtidig vil styrelsen også forsøge at opnå en grønnere ejendomsdrift hos private udlejere.

Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

Et nyt samarbejde mellem Københavns Kommmune og Bygningsstyrelsen om mere energivenlig drift af kontorer er ikke kun begrænset til offentlig ejendomme. Også private udlejere skal tænke grønt, lyder det.

21 aktører på ejendomsmarkedet vil bidrage til en CO2-neutral hovedstad 

"Over halvdelen af Bygningsstyrelsens mere end 2 mio. kvm kontorer er lejet hos private udlejere. Derfor vil styrelsen gerne i højere grad vidensdele om vores erfaringer med at gennemføre energisparende tiltag i kontorejendomme," skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Af konkrete forslag kommer at justere ejendommens drift baseret på, hvornår ejendommen faktisk er i brug. Det skal reducere "unødigt energiforbrug," eksempelvis om natten og i weekenden, hvor mange har fri.

Bygningsstyrelsens aftale med Københavns Kommune under navnet Energispring er et forsøg på at gøre København CO2-neutral i 2025. Indtil videre har man i ni kontorbygninger reduceret varmeforbruget så meget, at de i styrelsens "trafiklysmodel" kategoriseres som grønne.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier