EjendomsWatch

Efter tre nedjusteringer venter Arkil fremgang i år

Det blev dyrt for entreprenørkoncernen at lukke et forretningsområde ned. Men sager, der er på vej i retslige efterspil, belaster ikke længere regnskaberne.

Arkil-bestyrelsesformand Agnete Raaschou-Nielsen | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Arkil Holding havde tilbagegang på så godt som alle poster på resultatopgørelsen over 2016, men forude ser Arkil forbedringer på i hvert fald bundlinjen, fremgår det af årsrapporten onsdag middag.

Omsætningen faldt i 2016 med knap 10 pct. til 3,0 mia. kr. Arkil forklarer, at den faldende omsætning skyldes et "bevidst reduceret ordreindtag på større projekter".

Overskuddet af primær drift faldt også væsentligt i 2016, da det landede på 6,3 mio. kr. mod 42 mio. kr. i 2015. Tab og nedskrivninger på omkring 94 mio. kr. på tre konkrete projekter trykker, fortæller Arkil, der i regnskabet betegner udviklingen i 2016 som "ikke tilfredsstillende".

"Det blev i årets løb klart, at omkostningerne til færdiggørelse af flere projekter ville blive markant højere end forventet ved årets start. Den negative udvikling og reducerede forventninger til aktiviteten fremadrettet medførte midt på året beslutning om straks at afvikle forretningsområdet Civil Works og overføre fortsættende aktiviteter til bestående forretningsområder," siger adm. direktør Jesper Arkil i forbindelse med regnskabet.

"Koncernens øvrige forretning har i 2016 fortsat den positive udvikling fra 2015 med en god aktivitet og tilfredsstillende udvikling, med en flot indtjeningsvækst," fortsætter han.

Overskuddet før skat endte i 2016 på 5,0 mio. kr. Til sammenligning var resultatet før skat på 52,3 mio. kr. året forinden. 2016-resultatet var i den gode ende af de udmeldte forventninger på et overskud før skat på minus 20 til plus 10 mio. kr., som Arkil nedjusterede til i august i fjor.

I 2017 venter Arkil en omsætning på samme niveau som i 2016 - nemlig omkring 3 mia. kr. og dermed lidt over de 2,9 mia. kr. i omsætning, som Arkil nedjusterede 2016-prognosen til i november. Til gengæld venter selskabet et gevaldigt løft i 2017-overskuddet før skat til mellem 60 og 90 mio. kr.

"Ved indgangen til 2017 er de projekter, som har belastet regnskabet så hårdt de seneste to regnskabsår, endelig færdiggjort, bortset fra enkelte mindre restarbejder. Tilbage står det retlige efterspil, som må forventes at løbe over adskillige år," lyder det fra Jesper Arkil.

Han tilføjer, at udfaldet af sagerne kan hive i enten positiv eller negativ retning, når afgørelsen er klar.

Arkil fortalte i november, at en tvist mellem selskabet og Banedanmark kan komme til at trække i langdrag, og at det kunne tage op til tre år, før den bliver afgjort. Sagen handler om en kontrakt på sporombygningsprojektet på Østfyn, der blev ophævet på grund af forsinkelser af Banedanmark i maj sidste år. Arkil mener dog, at ophævelsen ikke var berettiget.

Samtidig er Arkil også part i en sag om projektet E3001, der omhandler vejbroer på Lolland og Falster i forbindelse med Ringsted/Femern-projektet.

Arkil-topchef: Der er lidt klumper i strømmen

Arkil plaget af problemprojekter og nedskrivninger

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier