EjendomsWatch

Niras lander rekordregnskab op til fusion med Alectia

Ingeniørfirmaet Niras, der står midt i en fusion, kom gennem 2016 med fremgang på både top- og bundlinje.

Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras. | Foto: PR

Midt i den forestående fusion mellem ingeniørkoncernerne Alectia og Niras, leverer Niras et rekordregnskab for 2016.

Stor fusion skaber ny ingeniørkæmpe 

Driftsresultatet, ebita, viser en fremgang på godt 10 pct. og ender på 56 mio. kr., mens omsætningen vokser 11 pct. til knap 1,5 mia. kr. Adm. direktør Carsten Toft Boesen forklarer i en pressemeddelelse, at resultatet skyldes velfungerende salg og forretningsdrift, men overlader æren for rekordregnskabet til de ansatte.

"Med en stor indsats fra alle medarbejdere kommer vi flot ud på alle områder. Med til resultatet hører, at vores risikostyring fungerer. Heller ikke i 2016 er der store tab på enkeltprojekter, der trækker ned," lyder det.

Carsten Toft Boesen fortæller også, at man i året, der gik, har haft succes på det norske marked. Her har selskabet vundet flere infrastrukturopgaver, og direktøren påpeger vigtigheden af, at virksomhedens ansatte og specialister kan samarbejde på tværs af de skandinaviske lande.

På randen af fusion

Niras og Alectia meddelte kort før årsskiftet, at de to selskaber fusionerer under navnet Niras. Den proces er stadig i gang, og man har nu indhentet alle de nødvendige godkendelser fra myndighederne, fremgår det af pressemeddelelsen.

"Som rådgiver skal vi kunne levere folk med spidskompetencer på en lang række områder. Jeg er sikker på, at fusionen kommer vores kunder til gavn og derigennem styrker vores markedsposition," lyder det fra direktøren, der også fortsætter som topchef i det nye, udvidede Niras.

De to rådgivende firmaer forventer at realisere fusionen i løbet af april. Det vil give en virksomhed med 2100 medarbejdere, hvor 1500 vil tilhøre selskabets danske del.

Niras vil tredoble vækst

Niras skal projektere prestigeprojekt i Esbjerg  

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier