EjendomsWatch

EKJ skal være totalrådgiver på nyt torv til 80 mio. kr.

Et nyt universitetstorv på Københavns Universitet etableres med hyldest til berømt dansk forfatter. A.P. Møller Fonden betaler hovedparten.

Foto: PR illustration

Det bliver ingeniørvirksomheden EKJ, der skal være totalrådgiver, når et 20.000 kvm nyt torv ved Københavns Universitets afdeling på Amager Fælled skal realiseres, oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Torvet kommer til at hedde Karen Blixens Plads, og 65 mio. kr. af budgettet på 80 mio. kr. er allerede hentet i en donation fra A.P. Møller Fonden, fremgår det.

Bygningsstyrelsen mangler endnu at finde en entreprenør til anlægs- og betonarbejdet, men udover EKJ som totalrådgiver, er Cobe arkitekt, mens CN3 Rådgivende Ingeniører er underrådgiver på projektets betonkonstruktioner.

Karen Blixens Plads kommer til at ligge mellem tre af Københavns Universitets bygninger, og skal fungere som et bindeled mellem betonblokkene og samtidigt levere 3000 cykelparkeringspladser. Hos Bygningsstyrelsen vækker det glæde hos seniorrådgiver Jan Q. Rasmussen, der er projektansvarlig.

"Det nye universitetstorv fuldender Søndre Campus og skaber samtidig en god tilgængelighed mellem bygningerne internt på universitetet og skaber i det hele taget nogle gode rammer for udendørslivet i bydelen," siger han i pressemeddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier