EjendomsWatch

EKJ skal være totalrådgiver på nyt torv til 80 mio. kr.

Et nyt universitetstorv på Københavns Universitet etableres med hyldest til berømt dansk forfatter. A.P. Møller Fonden betaler hovedparten.

Foto: PR illustration

Det bliver ingeniørvirksomheden EKJ, der skal være totalrådgiver, når et 20.000 kvm nyt torv ved Københavns Universitets afdeling på Amager Fælled skal realiseres, oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Torvet kommer til at hedde Karen Blixens Plads, og 65 mio. kr. af budgettet på 80 mio. kr. er allerede hentet i en donation fra A.P. Møller Fonden, fremgår det.

Bygningsstyrelsen mangler endnu at finde en entreprenør til anlægs- og betonarbejdet, men udover EKJ som totalrådgiver, er Cobe arkitekt, mens CN3 Rådgivende Ingeniører er underrådgiver på projektets betonkonstruktioner.

Karen Blixens Plads kommer til at ligge mellem tre af Københavns Universitets bygninger, og skal fungere som et bindeled mellem betonblokkene og samtidigt levere 3000 cykelparkeringspladser. Hos Bygningsstyrelsen vækker det glæde hos seniorrådgiver Jan Q. Rasmussen, der er projektansvarlig.

"Det nye universitetstorv fuldender Søndre Campus og skaber samtidig en god tilgængelighed mellem bygningerne internt på universitetet og skaber i det hele taget nogle gode rammer for udendørslivet i bydelen," siger han i pressemeddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier