EjendomsWatch

Staten vil hente milliongevinst på gammelt hospital

Statens ejendomsselskab købte bygningskompleks for fire mio. kr. for et halvt år siden. Nu er det sat til salg til den dobbelte pris.

Foto: PR

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, ser ud til at have et usædvanligt godt købmandskab. Eller også har Region Sjælland solgt til spotpris.

Sagen handler om det nu nedlagte psykiatrihospital i Dianalund på Midtsjælland, som ifølge Sjællandske nu er sat til salg af Freja Ejendomme for 8 mio. kr. Tilbage i august blev hospitalet købt af Region Sjælland for det halve — 4 mio. kr., skriver avisen.

"Vi har allerede fået henvendelser fra flere interesserede købere, så vi er sikre på, at vi nok skal finde en seriøs køber, siger Lisbeth Nørskov Poulsen, projektleder i Freja Ejendomme, til Sjællandske.

Det 6321 kvm store bygningskompleks har i mere end et år fungeret som asylcenter, men lejekontrakten med Udlændingestyrelsen udløber med udgangen af i år, fremgår det.

Ifølge Freja Ejendomme gør bygningernes placering og størrelse dem velegnede til kursusvirksomhed eller til domicil for en større virksomhed.

Fyrede rådgivere undrer sig over Region Sjælland

Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier