EjendomsWatch

Staten vil hente milliongevinst på gammelt hospital

Statens ejendomsselskab købte bygningskompleks for fire mio. kr. for et halvt år siden. Nu er det sat til salg til den dobbelte pris.

Foto: PR

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, ser ud til at have et usædvanligt godt købmandskab. Eller også har Region Sjælland solgt til spotpris.

Sagen handler om det nu nedlagte psykiatrihospital i Dianalund på Midtsjælland, som ifølge Sjællandske nu er sat til salg af Freja Ejendomme for 8 mio. kr. Tilbage i august blev hospitalet købt af Region Sjælland for det halve — 4 mio. kr., skriver avisen.

"Vi har allerede fået henvendelser fra flere interesserede købere, så vi er sikre på, at vi nok skal finde en seriøs køber, siger Lisbeth Nørskov Poulsen, projektleder i Freja Ejendomme, til Sjællandske.

Det 6321 kvm store bygningskompleks har i mere end et år fungeret som asylcenter, men lejekontrakten med Udlændingestyrelsen udløber med udgangen af i år, fremgår det.

Ifølge Freja Ejendomme gør bygningernes placering og størrelse dem velegnede til kursusvirksomhed eller til domicil for en større virksomhed.

Fyrede rådgivere undrer sig over Region Sjælland

Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier