Bank pålagt at nedskrive værdier af ejendomme

Møns Bank har ifølge Finanstilsynet haft sine domicilejendomme bogført til for høje værdier, så nu beskærer en nedskrivning årsresultatet.
AF RITZAU FINANS

Møns Bank når ikke helt i mål i forhold til sine forventninger til 2016. Banken har haft besøg af Finanstilsynet, og det koster en nedskrivning, således at de seneste opjusterede forventninger om en basisdrift i størrelsesordenen 35-40. mio kr. akkurat ikke indfris.

"Bankens reelle basisdrift forventes at ende på omkring 39 mio. kr. Basisdriften påvirkes af påbud fra Finanstilsynet om at nedskrive værdien af bankens domicilejendomme med 4,3 mio. kr. Bankens basisdrift forventes herefter at ligge i underkanten af de 35 mio. kr., skriver Møns Bank i en meddelelse, hvori der offentliggøres en række hovedtal for 2016.

Blandt andet fremgår det, at nedskrivninger på udlån steg til 10,5 mio. kr. fra 9,3 mio. kr. året før.

"I forhold til det seneste offentliggjorte resultat for tredje kvartal 2016, kan de 1,8 mio. kr. af årets samlede nedskrivninger henføres til et påbud fra Finanstilsynet i forbindelse med gennemgangen af bankens store eksponeringer, der overstiger 2 pct. af kapitalgrundlaget," skriver banken.

Finanstilsynet har fundet nedskrivningerne efter gennemgang af eksponeringer for sammenlagt 1290 mio. kr. svarende til 48 pct. bankens samlede eksponering.

Efter positive kursreguleringer på 7 mio. kr. venter Møns Bank herefter et resultat før skat i niveauet 31 mio kr. og et resultat efter skat på omkring 22,5 mio. kr.

Det endelige årsregnskab offentliggøres den 21. februar.

Sparekasse sælger filialer for at skaffe penge

Bank lagt ned af ejendomsudlån

Pensionskasser skal nedskrive værdien af ejendomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også