EjendomsWatch

Købmænd vil vogte over planlovens dyd

Den nye planlov, der bl.a. gør det lettere at åbne butikker på landet, kræver en ansvarlig myndighedsudøvelse hos kommunerne, mener De Samvirkende Købmænd.

DSK-direktør John Wagner. | Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix

På dagen, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har fremsat lovforslag til en moderniseret udgave af planloven, melder interesseorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK) sig straks på banen.

DSK opfordrer således landets kommuner til at tage et større ansvar for at bevare butikslivet i både bymidter og på landet.

"Vi vil som hidtil følge den lokale planlægning meget nøje og som "vagthund" påse, at der ikke planlægges i modstrid med loven og lovens hensigt, som jo ikke bare handler om effektivitet og produktivitet, men også om fortsat at sikre, at der tages hensyn til natur og miljø, og at samfundsudviklingen sker på et bæredygtigt grundlag," siger DSK-direktør John Wagner i en pressemeddelelse.

Han er tilfreds med, at det med lovforslaget endnu en gang er slået fast, der ikke skal bygges flere hypermarkeder i Danmark.

"Vi er meget tilfredse med, at det i lovforslaget og bemærkningerne nu er præciseret, at der ikke må etableres aflastningscentre alene med det formål at give plads til større dagligvarebutikker ved byernes indfaldsveje. Men ellers er det først muligt at vurdere konsekvenserne af planlovsliberaliseringen, når vi ser, hvordan kommunerne vil udnytte de nye muligheder," siger John Wagner.

Et andet element i planloven, som især har optaget den professionelle ejendomsbranche, er bestemmelsen om, at der ved nybyggeri skal øremærkes op til 25 pct. til almene boliger — en bestemmelse, som især Ejendomsforeningen i Danmark har harceleret over.

Ny planlov giver større smidighed, men dæmper byggelyst

Byggesocietetet tilfreds med afklaring omkring planloven

Aarhus udnytter planloven og blander ejere med lejere

Byggebosser til beslutningstagere: Lad os nu rykke med den nye planlov

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier