EjendomsWatch

Ny konkurrence-chef ser realkreditten som central opgave i 2017

Direktøren for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, anser konkurrencen inden for realkreditsektoren som et af de vigtigste temaer i 2017.

Foto: Konkurrence- og forbrugerstyrelsen PR

Inden længe offentliggøres en længe ventet rapport om konkurrence på realkreditområdet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Rapporten vil have stor betydning for, hvordan politikerne eventuelt vil gribe ind over for sektoren, som på det seneste er blevet beskyldt for ikke at have tilstrækkelig konkurrence.

I et interview med Insidebusiness erkender den relativt nye direktør i styrelsen, Jakob Hald, at sagen vil komme til at fylde meget på hans bord i 2017.

”Det er bestemt en af vores vigtigste opgaver på denne side af sommerferien. Vi ser på realkreditten i øjeblikket og analyserer konkurrenceforholdene på det marked. Der er få, men store aktører. Vi ser et marked, hvor der er skalafordele, og det er svært for nye spillere at komme ind. Derfor er det et marked, der har en karakter, hvor der kan være konkurrencemæssige udfordringer,” udtaler han.

En anden sag på realkreditområdet, som styrelsen skal forholde sig til i efteråret 2017, er Nykredits ønske om at forlænge prisstigninger på realkreditlån.

(Denne artikel er leveret af EjendomsWatch' søstermedie FiinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier