EjendomsWatch

Arkitema Architects skal være bygherrerådgiver på ny arkitektskole i Aarhus

Arkitektvirksomheden skal være bygherrerådgiver for Bygningsstyrelsen ved opførelsen af ny en arkitektskole i Aarhus. Projektkonkurrencen er i gang, og vinderen forventes fundet til februar.

Et af de vindende forslag fra idékonkurrencen til New Aarch, tegnet af Brian Vargo, Jonas Nielsen & Mathias Palle. | Foto: PR

Når vinderen af den igangværende konkurrence omkring opførelsen af en ny arkitektskole i Aarhus er fundet, så skal Arkitema Architects, Nord Architects og ingeniørfirmaet Slothmøller med rødder i Sønderborg sidde med om bordet som bygherrerådgiver for Bygningsstyrelsen. Det oplyser Arkitema i en pressemeddelelse.

Den nye arkitektskole skal hedde New Aarch og ligge centralt i byen ved Godsbanearealerne, fremgår det.

"Vi glæder os meget til at understøtte den utrolige spændende proces omkring byggeriet af den nye arkitektskole. Vi er Danmarks største og en af Aarhus’ ældste arkitektvirksomheder, hvorfor Arkitektskolen Aarhus naturligvis har en helt speciel plads hos os. Historisk set udspringer Arkitema fra Arkitektskolen Aarhus, men også fremadrettet er skolen uhyre vigtig for os i forhold til forsat at uddanne de dygtige og fremadstræbende arkitekter, som branchen og vi har brug for," siger Lene Neerup Melchiorsen, der er forretningsområdechef for bygherrerådgivning i Arkitema, i meddelelsen.

Arkitektskolen Aarhus har siden 1965 haft til huse i en gammel købmandsgård ved Nørreport, men har har i dag lokaler på yderligere ni adresser i byen. Derfor er Uddannelses- og Forskningsministeriet, Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen nu blevet enige om at opføre den nye skole New Aarch på Godsbanearealerne.

Tidligere har Arkitema assisteret ved blandt andet det kommende Generationernes hus i Aarhus, udbygninger af Syddansk Universitet i Odense samt Frihedsmuseet i København.

Arkitema opnåede i 2015 et resultat på 20 mio. kr. ud af en omsætning på 330 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier