EjendomsWatch

Medie: Rubow Arkitekters regnefejl koster kommune 12 mio. kr.

En del af et byggeri i Humlebæk er i fare for at ryge tilbage på tegnebrættet, efter at arkitekter har overskredet budgettet med flere millioner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: PR

En fejl i budgettet sætter en kæp i hjulet på et fælles lægehus på anden sal i et plejecenter i Humlebæk. Overskridelsen lyder på 12 mio. kr. — en regning, som kommunen skal betale, hvis lægehuset skal realiseres. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er Boligforeningen Vibo, der med Rubow Arkitekter som rådgiver vandt udbuddet om lægehuset i sommer.

Helt konkret er der tale om en regnefejl fra arkitekternes side, sådan at kommunens andel af det nye plejecenter lyder på op mod 72 mio. kr. og ikke 60 mio. kr., sådan som Boligforeningen Vibo oplyste, da foreningen vandt udbuddet. Fejlen betyder, at udgifterne til lægehuset vil stige i lighed med prisen på resten af plejecentret, skriver avisen.

Arkitektfirmaet har ikke over for avisen forholdt sig til den påståede regnefejl.

NCC bygger 47 almene boliger i Aarhus

Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger

Østerbro-grund bliver Københavns næste boligprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier