EjendomsWatch

Deloitte: Fire ud af 10 byggefirmaer vil mange folk i 2017

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er det største problem for branchen ifølge ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

Mangel på kvalificeret arbejdskraft. Så enkelt er svaret, når man beder byggebranchen pege på den største udfordring i 2017. Det viser en rundspørge blandt 655 virksomhedsejere foretaget af Deloitte. Her siger hele 39 pct., at manglen på medarbejdere er den suverænt største hovedpine i det nye år. Til sammenligning frygter blot ni pct. at mangle opgaver, mens syv pct. er mest bekymrede over konkurrencen fra udenlandske håndværkere.

"2016 var et rigtig godt år for byggebranchen, og 2017 ser allerede ud til at blive endnu bedre. Selvfølgelig skal man aldrig klage over travlhed og øget aktivitet. Bagsiden er dog, at mange virksomheder igen kan få svært ved at tiltrække tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Det er den virkelighed, der kommer til at præge branchen i år," siger Thomas Frommelt, partner i Deloitte, i en pressemeddelelse.

Når der er pres på ressourcerne, kan mange virksomheder fristes til at stjæle medarbejdere fra konkurrenterne. Det er imidlertid en kortsigtet løsning, mener Thomas Frommelt:

"I år kommer vi helt sikkert til at se flere medarbejdere, der vil blive tilbudt en højere løn for at lave et hurtigt skift til konkurrenten. På den lange bane får man dog sjældent mere loyale medarbejdere ved blot at give dem mere i løn. Som virksomhedsejer bør man hellere bruge sine kræfter på at skabe et ordentligt arbejdsmiljø og en god kultur, så de dygtigste medarbejdere vælger at blive," siger han.

Næst efter mangel på kvalificeret arbejdskraft nævnes prispres som byggebranchens største udfordring i 2017.

Tallene er baseret på svar fra 720 aktører i byggebranchen, heraf 655 virksomhedsejere.

Kommuners afslag på byggetilladelser kan være ulovlige

"Prisudviklingen i byggebranchen er en voksende udfordring"

Deloitte: Tre ud af fire byggevirksomheder forventer vækst i 2017

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier