EjendomsWatch

Ny standardaftale skal gøre ejendomshandler enklere

En ny overdragelsesaftale skal øge forbrugervenligheden ved handler med andelsboliger. Fem brancheforeninger står bag.

Foto: Colourbox

I et samarbejde mellem Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF), Dansk Ejendomsmæglerforening, Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration og Danske Boligadvokater har Ejendomsforeningen Danmark udarbejdet en ny fælles overdragelsesaftale for køb og salg af andelsboliger.

Aftalen skal være med til at øge forbrugervenligheden ved handel af andelsboliger, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Den fælles overdragelsesaftale skal bidrage til at skabe genkendelighed og sikre, at forbrugeren ikke sidder tilbage med flere forskellige aftalegrundlag. Det skulle gerne gå ind og løfte andelsboligforeningsområdet," siger Jane Qvist Lorenzen, advokat og juridisk konsulent hos Ejendomsforeningen Danmark, i meddelelsen.

Aftalen er kommet på plads via et bredt samarbejde mellem de fem brancheorganisationer, hvor man har søgt at finde en fælles løsning for at undgå de problemer, der kan opstå, når der bliver udarbejdet to juridiske aftaler, der vedrører den samme andel.

Et andet fokus i forbindelse med aftalen har været, at den skal være juridisk korrekt og leve op til den gældende retspraksis.

"I dag findes der utallige overdragelsesaftaler, der alle sammen er forskellige af udseende og kvalitet. Derfor vil det være et fremskridt for hele andelsboligsektoren, hvis den fælles overdragelsesaftale kan komme til at fungere som branchestandard. Det har desuden været vores ambition at få lavet en aftale, der på en forbrugervenlig måde præsenterer de relevante oplysninger, som køber og sælger af andelen har brug for," siger Thomas Rysgaard Rasmussen, der er advokat og bestyrelsesmedlem i Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration.

Håbet er videre, at de mere specifikke vilkår, der gør sig gældende i en andelsboligforening, vil være mere synlige, inden køber skriver under på en aftale.

Fra årsskiftet er overdragelsesaftalen tilgængelig for medlemmer hos Ejendomsforeningen Danmark og ABF. Hos Dansk Ejendomsmæglerforening vil overdragelsesaftalen blive implementeret i alle boligsystemer omkring 1. maj, ligesom administrationssystemerne Unik, Datamann og EG Bolig har tilkendegivet, at de vil indarbejde aftalen i deres systemer i begyndelsen af 2017, fremgår det videre.

"Politikerne agerer, som om vi har ubegrænsede midler"

Ejendomsforeningen har fire ting på ønskesedlen til ny minister

Kampagne skal få flere til at blive ejendomsadministrator

Ejendomsforening kræver ligestilling ved generationsskifter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier