EjendomsWatch

Home: Rift om ejendomme til boligudlejning

Efterspørgslen gælder i hele landet, viser en ny markedsrapport fra Home Erhverv. Mæglerne opsøger derfor ejere for at overtale dem til at sætte deres ejendomme til salg.

Foto: Ritzau Scanpix

Ejendomme til boligudlejning oplever en massiv efterspørgsel i øjeblikket. Det viser en ny markedsrapport fra Home Erhverv, der tager temperaturen på mæglerkædens 11 erhvervscentre rundt omkring i Danmark.

Det er et godt marked at købe i, fordi finansieringsrenten er lav, men også at sælge i, fordi man lige i øjeblikket, blandt andet på den baggrund, kan få en rigtig flot pris for sin boligudlejningsejendom.

Henrik Bendix Poulsen-Svane, indehaver af Home Erhvervscenter Fyn.
Ifølge Home Erhverv overstiger antallet af købere antallet af sælgere. Boligudlejningsejendomme har investorernes interesse, fordi de med den nuværende lave rente er et attraktivt alternativ til at opnå et højere afkast end ved kontante indskud eller obligationer - og fordi der er lille risiko for tomme lejemål særligt i de større byer.

"Hver gang vi får noget ind, er der mange potentielle købere. Især små og mellemstore ejendomme –-fra tre enheder og op til seks - er populære blandt investorerne," siger direktør og indehaver Behrend Behrendsen fra Home Erhverv Jylland Syd i Esbjerg.

Opsøger potentielle sælgere

Også uden for de største byer er der stigende interesse for boligudlejning. Det er ofte ikke nødvendigt at annoncere boligudlejningsejendomme til salg.

"Vi kender på forhånd en del af de investorer, der køber ejendomme i de forskellige områder, så der er nogle faste investorer i køberkartoteket, som vi tager fat i. Vi sælger gennem netværk og køberkartotek," siger Finn Larsen, erhvervschef i Home Erhverv Sjælland.

Den store efterspørgsel betyder, at erhvervscentrene selv opsøger ejere af boligudlejningsejendomme for at høre, om de er interesseret i at sælge ejendommen.

"Det er et godt marked at købe i, fordi finansieringsrenten er lav, men også at sælge i, fordi man lige i øjeblikket, blandt andet på den baggrund, kan få en rigtig flot pris for sin boligudlejningsejendom," siger Henrik Bendix Poulsen-Svane, indehaver af Home Erhvervscenter Fyn.

Statens flytteplaner åbner markedet for konverteringsejendomme

Erhvervsmægleren CBRE har ambitioner om mere i Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier