Briefing uge 20: "Nye udfordringer" – tro på det

Sandheden omkring chefer der stopper, bliver ved at være en svær displicin, viste det sig igen i ugens løb. Den sædvanlige fredagsoverflyvning, Briefing, er klar.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I krig er sandheden første offer, siger man.

Man kunne tilføje jobskifter til sætningen. Det er åbenbart stadig meget vanskeligt – også i ejendomsbranchen – at kommunikere ærligt om omstændighederne, når personer pludselig stopper i deres job.

De har ”valgt at søge nye udfordringer” eller ”ønsket mere tid til familien”, hvilket ofte dækker over en fyreseddel eller at de pågældende er kommet en sådan i forkøbet.

I denne uge kunne mediet Insidebusiness berette, hvordan to ledende personer var blevet opsagt i hhv. Domis og Formuepleje, som begge er selskaber, som Aarhus-veteranen Claus Hommelhoff har grundlagt. Årsagen skulle være beskyldninger om returkommission, der på godt dansk kan oversættes til bestikkelse.

Da EjendomsWatch i år og sidste år omtalte, at de pågældende personer var stoppet, lød den sædvanlige ordflom fra de involverede. I stedet for at sige tingene som de er, og dermed i forsigtige vendinger advare kommende arbejdsgivere om en måske uhæderlig person, kommunikerer man, at alt er uproblematisk – eller klassikeren ”helt udramatisk” – understøttet af kontrakter, der binder parterne til at tie, hvor det havde været på sin plads at tale.

Damborgs møgsag

Én, der til gengæld talte frit fra leveren over for EjendomsWatch i denne uge, var Horten-advokat og partner Nicolai Dyhr. Han er rekonstruktør og har hidtil holdt en konkurs fra dørene hos Capital Investment-stifter Jesper Damborg. Men nu har sidstnævnte gjort sig ud til bens med gamle kreditorer ved ikke at have fortalt dem alt om sin udenlandske formue.

Lige præcis ejendomsinvestorer, og især de mest smarte af dem, har politikerne på Christiansborg et godt blik efter. I denne uge markerede landets nye socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at hun også har ansvar for boligområdet. Det skete med en ny bred aftale, der selvom den blev pakket ind i overskrifter om øget tilgængelighed for handicappede også indeholdt en stramning af den såkaldte tilbudspligt, hvor landets domstole ellers hidtil har sagt god for investorers kreative fortolkning af reglerne.

Mægler-konsolidering

Det stillestående marked for ejendomshandler bliver ved at udfordre ejendomsmæglerne, hvor endnu en konsolidering så dagens lys i denne uge, da internationale Knight Frank fik fodfæste i Norden via partnerskab med Croisette, der indtil nu ikke har gjort meget væsen af sig i Danmark.

En af propperne i transaktionsmarkedet – købmandsfonden KFI var i denne uge en undtagelse – er Rema 1000, der ikke kan gennemføre sit milliardopkøb af Aldi-butikker foreløbig, da konkurrencemyndigheder gerne vil undersøge den norske køber lidt nærmere.

I fravær af opkøb handler det hos mange investorer om at optimere forretningen i stedet. Det kan proptech blandt andet bidrage til, lød det på Proptech Symposium i denne uge, hvor også vigtigheden af ESG endnu engang blev understreget

Ikke mere Briefing for nu. Tip til gode historier eller ris og ros kan som altid kan sendes til mail@ejendomswatch.dk.

Tilbage er kun at ønske god weekend.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også