EjendomsWatch

Hun er årets leder

Ledernes Hovedorganisation tildeler Sheela Søgaard, adm. direktør for arkitektvirksomheden Bjarke Ingels Group, hæderspris.

Big-direktør Sheela Søgaard kalder det "særligt rart at blive fremhævet af andre ledere, som ser på ens arbejde og resultater udefra, og bedømmer det til at være udtryk for sund ledelse." | Foto: Christian Lykking

Da Sheela Søgaard blev finansdirektør for arkitektvirksomheden Big (Bjarke Ingels Group) i 2008, var virksomheden truet på økonomien.

Et år senere blev hun forfremmet til administrerende direktør, og siden er det gået støt fremad for Big, der i dag ikke bare er internationalt anerkendt, men også velkonsolideret.

Blandt andet derfor har en jury nedsat af Ledernes Hovedorganisation besluttet at tildele Sheela Søgaard prisen som Årets Leder 2022. Men også for hendes bidrag til ligestillings- og diversitetsdebatten.

”Under Sheela Søgaards ledelse trives medarbejderne og tilskyndes til at lade kreativiteten blomstre vildt, så de kan skabe projekter i verdensklasse, samtidig med, at forretningen vokser, og der er styr på driften – også når det gælder ligestilling, diversitet og bæredygtighed.”

”Det er præcis sådan, god og moderne ledelse skal være, og Sheela Søgaard er et forbillede, alle vi ledere kan lære af,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris, der er administrerende direktør for Ledernes Hovedorganisation og medlem af juryen.

Selv er Sheela Søgaard stolt og glad over at være blevet udpeget som et ledelsesmæssigt forbillede.

”For mange er ledelse ofte en eksercits i at stille sig forrest, når det er svært, og når der skydes med skarpt, og så træde i baggrunden og overlade scenen til holdet, når succesen er opnået.”

”Derfor er det særligt rart at blive fremhævet af andre ledere, som ser på ens arbejde og resultater udefra, og bedømmer det til at være udtryk for sund ledelse,” siger hun.

Blandt de tidligere modtagere af prisen som Årets Leder finder man Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, lakridskongen Johan Bülow og fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, der fik prisen sidste år.

De tre øvrige nominerede til dette års pris var Nana Bule fra Microsoft Danmark, Jeppe Rindom, der er medstifter Pleo, og Jesper Hjulmand, der står i spidsen for Andel.

Kvittede prestigejob – nu er hun topchef for 600 ansatte hos Big

Hun fik Big på ret kurs: Det tog mig noget tid at indse, at jeg har indflydelse

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier