EjendomsWatch

Link og Schmidt Hammer Lassen fyret: ”Særdeles dårlig projekt- og byggeledelse"

Totalentreprenørduoen bestående Link Arkitektur og Schmidt Hammer Lassen Architects er blevet opsagt i forbindelse med byggeriet af Nyt Hospital Hvidovre. Region Hovedstaden har ”mistet tilliden og troen” på rådgiverne, lyder det i notat.

Foto: Ulrik Jantzen / Hvidovre Hospital / PR

Region Hovedstaden overtager nu den fulde opgave med at bringe det stort anlagte milliardprojekt Nyt Hospital Hvidovre i mål og afbryder dermed samarbejdet med totalrådgiverteamet, der består af Link Arkitektur og Schmidt Hammer Lassen Architects.

Af et notet, som Licitationen er kommet i besiddelse af, fremgår det, at bygherren i form af regionen ”har mistet tilliden og troen på, at TRG (totalrådgiveren, red.) formår at føre projektet i hus.” Ifølge regionen har der været tale om ”særdeles dårlig projekt- og byggeledelse.”

”Forløbet af byggesagen har været meget langt fra tilfredsstillende, og regionen finder, at TRG i al væsentlighed bærer ansvaret for forsinkelserne og de afledte konsekvenser heraf,” lyder det i notatet fra myndigheden.

I et samlet mailsvar fra topcheferne hos rådgivervirksomhederne hedder det i en reaktion på det for dem ”ukendte notat”, at ”der foregår lige nu en dialog med Region H om det fortsatte arbejde med byggeriet af Nyt Hospital Hvidovre.”

Forsinkelserne er de seneste år væltet ned over hospitalsbyggeriet; egentlig skulle det nye hospital i den vestlige del af hovedstaden for længst være taget i brug, men nu lyder prognosen, at byggeriet står klar i første kvartal af 2024.

Forsinkelser plager de fleste danske hospitalsbyggerier - Region Hovedstaden halter mest efter

Efter konkurs hos entreprenør: Endnu et hospitalsbyggeri er ramt af forsinkelser

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier