EjendomsWatch

EDC: Stigende renter ændrer på investorernes forventninger

Det henholdsvis danske og internationale mæglerfirma EDC Poul Erik Bech og Jones Lang LaSalle beretter om, at internationale ejendomsinvestorer nu forventer højere afkast som følge af de stigende renteniveauer.

"Vi har på det seneste oplevet, at flere internationale investorer forsøger at presse priserne ned på baggrund af det stigende renteniveau." Sådan siger Thomas Persson, chef for capital markets nordics hos JLL. | Foto: PR / EDC

Efter lang tid med kapital i overflod og historisk lave afkastniveauer for flere ejendomstyper får de stigende renter nu udenlandske investorer til at forvente stigende afkast på ejendomme i Norden.

Det oplyser EDC Poul Erik Bech og den internationale mæglervirksomhed Jones Lang LaSalle (JLL) i en pressemeddelelse.

”Vi har på det seneste oplevet, at flere internationale investorer forsøger at presse priserne ned på baggrund af det stigende renteniveau,” udtaler Thomas Persson, chef for capital markets Nordics-afdelingen hos i JLL, i meddelelsen og fortsætter:

”Vi forventer særligt, at de segmenter, hvor købere ofte er afhængige af finansiering såsom logistikejendomme, vil være mere påvirket end segmenter, hvor købere typisk er pensionsfonde, som køber med 100 pct. egenkapital.”

Dog betyder de stigende renter ikke, at de udenlandske investorer flygter fra Norden; der er således stadig flere investorer end ejendomme på det nordiske ejendomsmarked, lyder det.

Sikkert alternativ

Udviklingen skal ses i lyset af, at markedet kommer fra et historisk lavt afkastniveau.

”Der er stadig et lille udbud og mange penge i markedet, men de investorer, der bliver i markedet er også bekendt med, at der bliver færre konkurrenter på lave afkastniveauer,” forklarer Helle Nielsen Ziersen, chef for EDC International Poul Erik Bech.

I meddelelsen pointeres det, at verdensøkonomien lige nu oplever kursfald på både aktier og obligationer, og derfor er investering i fast ejendom ”fortsat et mere stabilt investeringsalternativ.”

”Hvor længe vi ser ind i et marked med høj inflation er naturligvis det helt store spørgsmål. Den store mangel og prisstigning på byggematerialer har en stor effekt på byggeriets udvikling. Meget tyder på et faldende nybyggeri,” udtaler hun.

I Finland oplever man generelt samme tendens med investorer, som vil presse prisen ned, uddyber Tero Uusitalo, chef for capital markets hos JLL i det finske.

”Når det er sagt, gennemfører vi stadig mange sager, uden at priserne er blevet justeret, så det handler stadig meget om, hvilke udviklingsmuligheder investorerne ser. Diskussionen her i Finland handler indtil videre kun om de stigende renter, mere end at huslejen på ejendomme sættes op,” siger Tero Uusitalo.

Ejendomdanmark: Den økonomiske usikkerhed har udløst en forventningskrise

Pilen peger ned: Tiltagende usikkerhed på markedet for projektsalg

Klumme: Skatteregler presser danske virksomheder på udenlandske hænder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier