EjendomsWatch

NCC skal bygge hovedkontor i træ til over 300 mio. kr.

To robotvirksomheder skal have fælles hovedkontor i Odense, som NCC skal opføre. Projektet på ca. 20.000 kvm bliver bygget i træ. Spændende at sætte træ-kompetencer i spil, lyder det fra NCC-chef.

Illustration udarbejdet af det danske arkitektfirma 3XN, som har været med til at tegne to robotvirksomheders nye hovedkontor i træ. | Foto: PR / NCC

Med en ordresum på 324 mio. kr. skal NCC bygge to robotvirksomheders nye hovedkontor i Odense. Det 20.000 kvm store byggeri bliver opført i træ, og de bærende konstruktioner ligeledes i træ, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

”Det er et spændende projekt og især, at det er i træ, gør det anderledes end det vante. Gennem totalentreprisen får vi mulighed for at bruge mange af vores kompetencer, som jo netop også omfatter arbejdet med træbyggerier,” lyder det fra Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC, der henviser til, at entreprenøren også skal opføre byggeri i samme materiale for Bygningsstyrelsen i Odense.

De to robotvirksomheder, der nu skal bygges til, er Mobile Industrial Robots og Universal Robots, som begge er ejet af amerikanske Teradyne.

”Vi kommer til at skabe dynamiske kontorer og faciliteter til to virksomheder, der er helt fremme på deres område. De får et hovedsæde i særklasse,” uddyber Lars Ørvad Nielsen.

Hovedkontoret, som efter planen skal stå færdigt i 2024, får et åbent udtryk med mange glasvægge og store panoramavinduer.

Det er danske 3XN, Moe og Henrik Jørgensen Landskab, som har skabt det samlede byggeri, og første spadestik vil ske til april.

Jysk byggefirma kaster sig over ”kompliceret” boligprojekt for NPV

Koncern rystet af betonskandale lander rekordregnskab

Hæderkronede arkitekter kæmper for at afværge konkurs

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier