EjendomsWatch

Kun få konkurstruede virksomheder bliver reddet af rekonstruktion

Konkurstruede virksomheders mulighed for at træde i rekonstruktion har sjældent nogen positiv indvirkning på overlevelsesmulighederne. Kun 1 af 250 konkurstruede virksomheder er blevet reddet af ordningen i perioden 2018-2020, viser opgørelse.

"Det er vigtigt, at vi med rekonstruktioner kan redde flest mulige af de virksomheder, der bagved den store gæld har en sund forretning," siger Jakob Brandt, adm. direktør for brancheorganisationen SMVdanmark. | Foto: PR / SVMDanmark

Stik mod lovens intention bliver stort set ingen virksomheder reddet fra konkurs med en rekonstruktion.

Det viser Finans' gennemgang af samtlige konkurser og rekonstruktioner over de seneste par år. Således er kun 50 selskaber – svarende til 0,4 pct. af alle konkurstruede virksomheder med mindst en ansat eller omsætning på over 1 mio. kr. – blevet reddet af en rekonstruktion i perioden 2018-2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier