EjendomsWatch

Konkurrenter takkede nej til køb af Barslund op til konkurs

Familien bag entreprenørvirksomheden Barslund afsøgte inden denne uges konkurs mulighederne for at blive overtaget af konkurrenter fra ind- og udland – bl.a. MT Højgaard.

Foto: PR/Barslund

Det kriseramte danske entreprenørselskab Barslund står muligvis over for et kollaps, da nylige forsøg på at redde det pressede selskab er fejlet. Heller ikke et forsøg på at sælge selskabet til konkurrenterne er lykkedes, da blandt andet MT Højgaard har sagt "nej tak".

Det skriver dagbladet Børsen.

Entreprenørselskabet Barslund, der har 400 ansatte, bad i 2020 Deloitte om hjælp til at finde en løsning på selskabets gældssituation.

Det lykkedes ikke, og derfor fik Deloitte efterfølgende opgaven med at forsøge et salg, erfarer Børsen, hvis oplysninger også går på, at MT Højgaard blandt flere andre ikke var interesseret i at overtage Barslund.

Barslunds krise skyldes blandt andet store tab på et motorvejsprojekt i Sverige, hvor selskabet har mistet 200 mio. kr., men likviditeten er også presset af, at koncernen ikke har vundet alle de voldgiftssager, ledelsen havde forudsat, og hvorfra 300 mio. kr. i yderligere betalinger skulle være kommet. Heriblandt tabte Barslund i sommer en voldgiftssag til 100 mio. kr. til MT Højgaard.

Entreprenørkoncern udtrykker interesse for at købe konkursramt selskab

Entreprenørvirksomhed med over 400 ansatte går konkurs – forsøger frasalg 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier