EjendomsWatch

MT Højgaard løfter 2021-prognosen og sætter mål for 2022

Entprenørkoncernen forventer øget toplinjen og et driftsresultat på 280 mio. kr. næste år.

Foto: PR / MT Højgaard

MT Højgaard løfter selskabets forventninger til 2021 og kommer samtidig med en prognose for 2022.

Det fremgår af en børsmeddelelse onsdag.

Omsætningen ventes nu at blive i niveauet 7,1 mia. kr. i 2021 mod en tidligere forventninger om en omsætning tæt på 6,8 mia. kr.

Det svarer ifølge selskabet til en vækst på 19 pct. i forhold til 2020.

Det sker som følge af stigende aktivitet og bedre kapacitetsudnyttelse i de danske forretningsenheder, skriver selskabet. Samtidig er ordreindgangen fortsat positiv, og der er større klarhed om tidsplanerne for opstart af nye byggerier og timingen af projektsalg, lyder det videre.

Driftsresultatet før særlige poster og særlige afskrivninger ventes nu at blive omkring 185 mio. kr., hvor der tidligere var ventet omkring 160 mio. kr.

"Vi er på flere områder foran med eksekvering af strategien. Drift og indtjening forbedres løbende, hvilket opjusteringen for 2021 og den foreløbige prognose for 2022 bekræfter," siger adm. direktør Morten Hansen i meddelelsen, hvor selskabet løfter sløret for det kommende år.

For 2022 lyder prognosen på en omsætning over 8 mia. kr. og et driftsresultat på 280 mio. kr.

Det skal ses i forhold til en tidligere finansiel målsætning om et omsætning på 6 mia. kr. og et driftsresultat på 240 mio. kr.

Selskabet understreger, at prognosen er forbundet med stor usikkerhed, og at tallene vil blive præciseret til februar, når årsrapporten offentliggøres.

"Vi er også nået langt med at forme fremtidens MT Højgaard Holding via opkøb og frasalg. Men flere grundlæggende forudsætninger har ændret sig, siden vi lancerede strategien i februar 2020, og vi har også valgt at være mere konservative i værdiansættelsen af projekter," siger topchefen.

MT Højgaard sælger ud

MT Højgaard Projektudvikling henter direktør hos AKF

MT Højgaard indgår endelig kontakt med DSB til 641 mio. kr.

MT Højgaard-topchef venter størst indtjening i andet halvår 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier