EjendomsWatch

Nrep vælger entreprenør til 535 Ørestad-boliger

Det bliver CG Jensen, der skal opføre den bæredygtige bydel UN17 Village i Ørestad.

UN Village i Ørestad skal blive hjem for 1100 beboere. | Foto: PR.

Entreprenørkoncernen CG Jensen skal på vegne af ejendomsudvikleren Nrep opføre den bæredygtige bydel UN17 Village i Ørestad med i alt 535 boliger, meddeler selskabet. Det bliver det hidtil største og mest grønne byggeri, virksomheden har opført, fremgår det.

Boligerne skal bygges på sydspidsen af Ørestad, og CG Jensen har totalentreprisen.

''I CG Jensen har vi en ambition om at blive klimaneutral allerede i 2029. Vi har i projekteringsfasen af UN17 fået endnu mere erfaring med nye, grønne løsninger og vi glæder os til et nyt, spændende samarbejde med Nrep, hvor vi sammen kan flytte grænserne for, hvor bæredygtigt vi kan bygge i Danmark," udtaler adm. direktør Michael S. Larsen, der også lover, at "de godt 1100 beboere fremover vil have deres hverdag ud til unikke, fredede engarealer med græssende køer og springende frøer i baghaven."

CG Jensen er allerede i fuld gang med at byggemodne det nye grønne område, hvis 35.000 kvadratmeter er fordelt på fem karreer. Aktuelt er CG Jensen blandt andet i gang med at støbe fundamenter og kælder i de to første karreer.

Forud for byggemodningen har CG Jensen arbejdet intensivt på at projektere så bæredygtigt som muligt. Man har blandt andet arbejdet med et katalog af bæredygtige tiltag, hvilket har resulteret i 200 konkrete tiltag, der på forskellig vis adresserer de 17 verdensmål, fremhæver virksomheden og nævner brug af grønnere beton samt træbyggeri.

CG Jensen, der i 2020 omsatte for 1,6 mia. kr., har tidligere opført andre store byggerier i totalentreprise for Nrep, herunder boligkomplekset Øresyd samt det 28.000 kvm store bolig- og erhvervskompleks Himmelbyen i Ørestad samt en Pelican Storage-bygning i Københavns Nordvestkvarter.

Nrep skal bygge fem boligkarréer i Ørestad

Entreprenør kom ud af 2020 med øget omsætning og overskud trods svære vilkår 

Nrep-fond køber hotel til rekordbeløb

Nrep udvider bestyrelsen 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier