EjendomsWatch

Projektvindende arkitekter vil ændre folks opfattelse af parkeringshuse

Et kommende parkeringshus i Ørestad med 600 parkeringspladser byder på restaurant, nyttehaver og amfiteater på bygningens tag. Vinderforslaget fra Nordland Arkitekter beklæder desuden huset med bæredygtigt ålegræs.

En udvendig trappe på parkeringshuset fører op til bygningens taghave. | Foto: PR-visualisering

Med ålegræs som det primære facademateriale står Nordland Arkitekter for udformningen af et 20.000 kvm stort parkeringshus i Ørestad på Amager i København. Det skriver den københavnske tegnestue i en pressemeddelelse.

Bygningen, der kommer til rumme omkring 600 parkeringspladser, får i stueetagen en nærgenbrugsstation til brug for områdets beboere. Parkeringshuset forventes at stå klar i 2024.

Ifølge Rita Justesen, chef for planlægning og bæredygtighed hos udviklingsselskabet By & Havn, vil p-huset "være med til at give liv til området omkring Asger Jorns Alle."

"Med dets åbne facader og udadvendte aktiviteter vil det være et sted, der kan skabe rum for fællesskaber og socialt liv for Ørestads beboere i fremtiden," siger Rita Justesen i meddelelsen.

Tanken fra Nordland Arkitekter er, at der på p-husets tag
Tanken fra Nordland Arkitekter er, at der på p-husets tag "skabes en platform for fællesskaber i byen til lokal produktion af råvarer, bevægelse og rekreation." | Foto: PR-visualisering

Fra området foran genbrugsstationen fører en udvendig trappe op til huset tag, hvor tagfarmen Asgers Have bl.a. byder på nyttehaver samt pavilloner med restaurant, madskole og orangeri. Det er tanken, at der ydermere skal være plads til alt fra et amfiteater til et gadekær på det 3500 kvm store tag.

"Vi er meget glade for med dette projekt at præsentere et forslag, der viser, hvordan man kan ændre den gængse opfattelse af parkeringshuse i byen, ved at samtænke infrastruktur og mobilitet med nye urbane fællesskaber, rekreative tilbud og bæredygtige facadeløsninger," siger Henrik Andersen, partner og arkitekt hos Nordland Arkitekter.

Facaden af ålegræs er udover at være et bæredygtigt og klimavenligt materiale en reference til stedets historie; området har således tidligere udgjort Amagers vestlige kystlinje, der med sin lavvandede natur skabte perfekte betingelser for netop ålegræs.

Odense Kommune sælger parkeringsanlæg til europæisk fond for trecifret millionbeløb 

Ejer af parkeringshuse må sluge sit første underskud nogensinde 

Københavnske arkitekter vinder Aarhus-konkurrence med grønt parkeringshus 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier