EjendomsWatch

Nye kort udpeger kommende stormfloder

Seks kommuner i Danmark er i særlig høj risiko for at blive ramt af oversvømmelser, viser ny forskning.

Foto: Per Rasmussen

Ringkøbing-Skjern, Lolland, Nordfyn, Slagelse, Tårnby og København er blandt de seks kommuner, hvor flest boliger bliver ramt af stormfloder og oversvømmelser, når vandet stiger, flere uvejr raser, og vinden formentlig blæser hårdere i fremtidens Danmark.

Det viser ny forskning lavet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), finansieret af det Nationale Center for Klimaforskning (NCKF) under DMI, skriver Videnskab.dk.

I en rapport kobler forskere for første gang detaljerede klima-forudsigelser sammen med salgspriser på huse og sommerhuse, samt udgifter til at genoprette bygninger efter store vandskader i alle landets 98 kommuner.

Kortene bygger på to af rapportens mulige scenarier:

1. Hvor mange bygninger, der vil blive ramt af stormfloder fra 2041-2070, hvis der bliver styr på udledningen af drivhusgasser og dermed klimaforandringerne. Det er det mildeste scenarie.

Omfanget af skader bliver her målt ud fra, at Danmark bliver ramt af 50 års-begivenheder, altså en stormflod i en størrelsesorden, som vi statistisk set i det nuværende klima løber ind i hvert 50. år.

2. Hvor mange bygninger, der vil blive ramt af stormfloder fra 2071-2100, hvis vi fortsætter med at udlede drivhusgasser, som vi gør nu. Det er det værste scenarie.

Omfanget af skader bliver her målt ud fra, at Danmark bliver ramt af 100 års-begivenheder, altså en stormflod i en størrelsesorden, som vi statistisk set i det nuværende klima løber ind i hvert 100. år.

Forskernes arbejde er rettet mod kommuner, så de kan få en fornemmelse af, hvad der rammer dem i fremtiden og komme i gang med overvejelser om kystsikring eller andet, skriver mediet.

København får sin halvø: Lynetteholmen vedtaget i Folketinget

Randers jagter investor med "dybe lommer og langt sigte" til udvikling af 170.000 kvm

Sweco i ny rapport: Flere mennesker i byerne og øget klimasikring kan gå hånd i hånd

Ny analyse: Over 468.000 bygninger kan blive ramt af oversvømmelse 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier