EjendomsWatch

Huscompagniet opjusterer sine forventninger

Husbyggeren ser efter et første kvartal med tocifret procentvis vækst mere positivt på året som helhed.

Huscompagniets adm. direktør Martin Ravn-Nielsen (th.) og finansdirektør Mads Dehlsen Winther. | Foto: Gregers Tycho

Huscompagniet løfter sine forventninger til hele 2021 i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal tirsdag morgen.

Omsætningen ventes nu at ramme 4100-4250 mio. kr. i år mod tidligere ventet 3800-4150 mio. kr., og samtidig opjusteres prognosen for driftsresultatet (EBITA) før særlige poster til 360-370 mio. kr. fra tidligere ventet 350-360 mio. kr.

Før renter og skat (EBIT) ventes der nu et resultat på 335-345 mio. kr. mod tidligere ventet 325-335 mio. kr.

I første kvartal øgede Huscompagniet omsætningen med 12 pct. i forhold til samme kvartal året før til 957 mio. kr., og resultatet af primær drift, EBITA før særlige poster, steg 49 pct. til 67 mio. kr.

Væksten er især drevet af et højere antal leverede huse. Huscompagniet leverede i kvartalet 394 huse sammenlignet med 352 huse i samme periode sidste år.

Salget af nye huse viser også kraftig vækst. I løbet af årets første tre måneder solgte selskabet 626 huse, hvilket er 62 pct. flere end i samme periode sidste år, der dog var et historisk trægt kvartal som følge af covid-19.

"Markedsaktiviteterne har været høje i årets første tre måneder i både Danmark og Sverige, og den tendens er fortsat ind i april. Derfor opjusterer vi nu forventningerne til årets resultat," siger Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør i Huscompagniet, i meddelelsen.

Byggemilliardær tjente næsten 500 mio. under coronakrisen

Huscompagniets topchef: B2B-markedet skal være vores vækstmotor i 2021

Huscompagniet venter fremgang i omsætningen i 2021 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier