EjendomsWatch

Entreprenør-topchef efter endnu et vækstår: Vi slår konkurrenterne på pris og kvalitet

Koncernen bag den fynske entreprenørvirksomhed 5E Byg rundede sidste år 100 mio. kr. i driftsresultat ud af en omsætning på 1,2 mia. kr. Ifølge medstifter og direktør har man sparet sine bygherrer for millioner uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Ifølge adm. direktør hos 5E Byg Per Jørgensen står Odense-entreprenøren for høj kvalitet til en pris, der er "millioner af kroner lavere" end konkurrenternes. | Foto: PR / 5E

Den Odense-baserede entreprenørkoncern 5E Holding fortsætter sin fremgang og kunne sidste år registrere tocifrede vækstrater på top- såvel som bundlinje. Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2020.

Mens omsætningen i moderselskabet bag bl.a. 5E Byg og 5E Entreprise steg til knap 1,2 mia. kr., rundede driftsresultatet for første gang 100 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på over 35 pct. sammenlignet med 2019. Ud af årets resultat på 60 mio. kr. tegner 5E Byg sig for over 52 mio. kr.

Ifølge medstifter og adm. direktør hos 5E Byg Per Jørgensen har det nu 65 mand store og 14 år gamle entreprenørselskab "sparet vores bygherrer for millioner af kroner."

"De fleste sager vinder vi i priskonkurrence. Vores bud og konkurrenternes bud er helt sammenlignede, og når vi er færdige, har bygherren fået byggeriet i høj kvalitet og til en pris, der er millioner af kroner lavere end vores konkurrenters," siger Per Jørgensen i en pressemeddelelse.

"Tag eksempelvis vores byggeri af supersygehus for Region Syd. Det vandt vi med et bud, der var et tocifret millionbeløb lavere end konkurrenternes, og byggeriet er afleveret til tiden."

Mens selskabets soliditetsgrad sidste år faldt fra knap 39 pct. til 25 pct., steg nettomarginen fra 5,8 pct. til 6,5 pct. Over de seneste tre år er egenkapitalen næsten blevet fordoblet fra 80 mio. kr. til 150 mio. kr. ved udgangen af 2020.

5E-koncernen er netop nu i gang med, hvad man selv kalder 25 "store byggerier", der inkluderer landets største parkeringshus på 60.000 kvm. i Københavns Lufthavn og et nyt hovedkontor til den almene boligorganisation KAB.

Ordrebeholdningen, der primært tæller totalentrepriser, løber frem mod 2024 op i 3,6 mia. kr.

For 2021 venter koncernen "en mindre forbedring" af indtjeningen, lyder det.

Fynsk entreprenør vinder nyt OUH-udbud på 20.000 kvm 

Aarhus-investorer køber boligprojekt syd for hovedstaden for trecifret millionbeløb

Fynsk byggefirma runder milliarden på toplinjen – venter fortsat vækst trods corona 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier