EjendomsWatch

Nordjyske arkitekter vinder helhedsplan med over 200 boliger

På en 28.000 kvm grund vest for Oslo skal Bjerg Arkitektur udvikle en helhedsplan med bæredygtigt byggeri.

Rehabiliteringscentret Godthaab, der er fra 1918. | Foto: PR / Bjerg Arkitektur

Bjerg Arkitektur, der har hjemsted i Hjørring, har vundet en konkurrence om at udvikle en helhedsplan omkring et af Norges største rehabiliteringscentre, Godthaab, vest for Oslo, oplyser virksomheden.

"Bjerg Arkitektur har tilstedeværelse i Oslo, og igennem de seneste år har vi tegnet en række byggerier i Norge – især bæredygtige daginstitutioner. Men vi har også meget erfaring med sociale boligprojekter – dog mest fra Danmark, og derfor er vi ekstra begejstrede for et projekt i Norge, hvor der netop er et stærkt fokus på at opbygge sociale relationer i et boligområde," udtaler grundlægger Kjeld Bjerg i meddelelsen.

På den 28.000 kvm store grund opføres mere end 200 bæredygtige boliger i træ.

"Boligerne designes som lavenergibyggeri og organiseres som en varieret blanding af punkthuse, etageboliger og rækkehus i klynger omkring det historiske rehabiliteringscenter fra 1918. De forskellige bygningstypologier skal tiltrække både ældre, etablerede familier og helt unge med brug for en overkommelig bolig – dog med en overvægt af boliger målrettet ældre og seniorer," skriver virksomheden.

Bjerg Arkitektur har udover Hjørring og Oslo også kontorer i København, Aalborg og Warszawa.

I 2019-regnskabet lød firmaets resultat før skat på 951.000 kr. ud af en bruttofortjeneste på 11,7 mio. kr., som i gennemsnit 23 ansatte stod for.

Tegnestue får tidligere DR-direktør for bordenden

Rekordår for Viborg-arkitekter

Farvel til Kant og Årstiderne Arkitekter

Københavnske arkitekter taber millionbeløb – stop for lufthavnsprojekter gør ondt 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier