EjendomsWatch

MT Højgaard-byggeri skal sikre 765 kilometer lang elforbindelse over Nordsøen

Det bliver entreprenørvirksomheden MT Højgaard, der skal stå for opførelsen af den ene af to omformerstationer på den kommende elforbindelse Viking Link mellem Danmark og Storbritannien.

Foto: Martin Dam Kristensen

Når Danmark og Storbritannien skal kobles sammen via elforbindelsen Viking Link over Nordsøen, bliver det MT Højgaard, der bygger omformerstationen på dansk side. Det skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse, der ikke røber kontraktsum.

Forbindelsen udgøres af et 765 kilometer langt kabel, der kobles til to omformerstationer – én på hhv. dansk og britisk jord. Den danske omformerstation skal ligge i Revsing ved Vejen vest for Kolding, og MT Højgaard begynder arbejdet i indeværende måned.

De to anlæg, der ejes af danske Energinet og britiske National Grid – den engelske station skal ligge ved Bicker Fen i Lincolnshire - "har til opgave omforme strømmen mellem jævn- og vekselstrøm, da strømmen i stikkontakterne er vekselstrøm, hvor transport af strøm i kabler over store afstande kræver jævnstrøm," som det forklares.

"Viking Link er et omfattende projekt, og vi glæder os over, at MT Højgaard Danmarks anlægskompetencer kan bidrage til denne ambitiøse elforbindelse," siger Eva Kirstine Kjeldahl-Braad, sektionsdirektør hos MT Højgaard, og forklarer i meddelelsen, at der er tale om to 22 meter høje haller med et areal på 15.500 kvm.

"I Jylland og på Fyn har vi stolte traditioner med at opføre råhus på datacentre, supersygehuse, universiteter og boligbyggerier, og de kompetencer sætter vi nu i spil for Energinet."

Formålet med elforbindelsen over Nordsøen er at gøre det europæiske energisystem mere fleksibelt og effektivt, så man i højere grad kan få plads til sol- og vindenergi og dermed komme nærmere målet om 100 pct. grøn strøm i Danmark inden 2050.

MT Højgaards storentreprise skal stå færdig i maj 2022, og mens DK2 og Rambøll er hhv. bygherrerådgiver og totalrådgiver på projektet, står Bravida for installationen af omformerstationen.

MT Højgaard-domicil står halvtomt efter fyringer: "Det er ikke en ubetydelig økonomisk post"

MT Højgaard vinder milliardudbud på værksteder til DSB

Udskiftninger på stribe i MT Højgaard: Mindst 15 chefer er fratrådt siden november

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier