EjendomsWatch

Bygningsstyrelsens domicil inddrages i betonskandale

Fundamentet til en række statslige styrelsers enorme domicil på Kalvebod Brygge i København er støbt med beton fra det skandaleombruste BG Beton. Nu skal fundamentet granskes på foranledning af medejeren Velliv.

På Kalvebod Brygge er der opført et ca. 63.000 kvm stort kontorbyggeri. Bygningen huser Energistyrelsen, Banedanmark, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen, som tilsammen har omkring 2200 ansatte. Kontorhuset har fire tårne i op til otte etager. Foto: PR

Da fundamentet til blandt andre Bygningsstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nuværende enorme domicil på Kalvebod Brygge i København skulle støbes, skete det med beton fra det skandaleombruste BG Beton.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den melding fører nu til, at OPP Danmark P/S – ejer af og bygherren på bygningen – vil indlede undersøgelser af bundpladen. Det meddeler pensionsselskabet Velliv, som ejer 50 pct. af OPP-selskabet.

"Som følge af de øvrige sager, som har været fremme i medierne, har vi i Velliv besluttet at få gennemført yderligere tests af den leverede beton for at sikre, at kvaliteten er som forventet," siger pressechef Mikkel Bro Petersen i Velliv til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Pressechefen skriver dog yderligere i en mail til Licitationen – Byggeriets Dagblad, at der ikke har vist sig tegn på, at betonen under kontordomicilet på Kalvebod Brygge skulle være i dårlig stand. Det har entreprenøren A. Enggaard meddelt.

Alligevel vil Velliv dog have bundpladen undersøgt helt til bunds.

"Det vil være i form af boreprøver, hvor man derudfra vil kunne kontrollere betonens kvalitet og beskaffenhed," siger Mikkel Bro Petersen.

Moderselskabet for BG Beton, Bach Gruppen, har ingen kommentarer.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad)

Bach Gruppen vil forstærke fundament under skandaleramt byggeri

Milliardæren der blev ramt af betonsvindel i egne rækker

Bach Gruppens datterselskab nedlægger betonværk

Politiker vil granske Bach Gruppens arbejde for Københavns Kommune

Københavns Kommune standser prestigebyggeri på 86 meter

Politi ransager kontorer hos Bach Gruppen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier