EjendomsWatch

Arkitektfirma får godkendt længe ventet højhusprojekt

Byrådet i norske Stavanger har sagt ja til opførelsen af et 16 etager højt tårn, som Schmidt Hammer Lassen Architects står bag. Det sker fire år efter, at firmaet vandt en konkurrence.

Foto: PR-visualisering: Schmidt Hammer Lassen

Byrådet i den norske by Stavanger har nu givet det endelige nik til, at det danske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen Architects kan komme videre med udformningen af et projekt, der skal ende med at blive et 16 etager højt tårn i en bypark i Stavanger. Det oplyser arkitektfirmaet, der har hovedsæde i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Bygningen, der får navnet K8, bliver på 15.000 kvm og mere end 600 arbejdsrum, får front ud mod parken, der skal hedde "Tivoliparken".

Det er hensigten, at højhuset både skal gøre plads til restauranter, kontorer og udstillinger, fremgår det.

Projektet har været undervejs i lang tid, da Schmidt Hammer Lassen vandt en arkitektkonkurrence helt tilbage i 2016. Bygherren er den norske ejendomsudvikler Base Property. På ingeniørfronten får arkitektfirmaet hjælp af Skanska og Core Technology, mens det norske firma Mad Arkitekter også yder bistand.

Sælger melder om stor interesse for Albertslund-fængsel: "Pris har betydet meget"

A. Enggaard og PKA køber Egon Olsens fængsel: Skal udvikle ny bydel

Ny bydel i København rykker nærmere med arkitektkonkurrence

Jysk entreprenør skal bygge 350 almene boliger på journalisthøjskole-grund 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier