EjendomsWatch

Coronakrise tynger entreprenører: Aktivitet kan falde med 13 pct. i år

De danske entreprenører må indstille sig på lavere aktivitet i år som følge af coronakrisen. Det er konklusionen i en ny rapport fra analysevirksomheden Byggefakta, skriver Børsen.

Danske entreprenører får simpelthen mindre at lave i 2020 end i 2019 pga. coronakrisen. Det er hovedkonklusionen i en ny rapport fra analysevirksomheden Byggefakta. Foto: Stine Rasmussen

Aktiviteten i bygge- og anlægssektoren kan falde med 13 pct. i 2020 sammenlignet med 2019 ifølge en ny prognose fra analysevirksomheden Byggefakta, skriver Børsen.

Det estimerede tab på 13 pct., som svarer til 13 mia. kr., mærkes tydeligt hos entreprenørvirksomheden Hoffmann.

"Vi kan konstatere, at de store ordrer ikke er der. Det gælder inden for storcentre, kontorer og boliger. Jeg tror ikke på, at vi vil se en normalisering før i 2022, og jeg tror, at det er et generelt problem for branchen," lyder det fra Torben Bjørk Nielsen, der er adm. direktør hos Hoffmann.

Hoffmann-direktøren fortæller, at man i stedet vil gå efter flere små ordrer, nu hvor de store ikke er der.

Hos byggekoncernen A. Enggaard genkender direktør Asger Enggaard Torben Bjørk Nielsens udlægningen af tilstanden på markedet.

Som EjendomsWatch har beskrevet tidligere, så har coronakrisen også allerede haft sine ofre, da de mellemstore entreprenører B. Nygaard Sørensen og Anker Hansen knækkede af likviditetsnød.

Ligeledes har MT Højgaard pointeret, at coronakrisen ændrer prioriteterne.

"Coronakrisen har understreget, at vi virkelig er nødt til at tænke på robusthed. Vi skal være forberedte på, at der kan opstå en anden hverdag eller situation i morgen," sagde Morten Hansen, topchef i MT Højgaard Holding, i begyndelsen af juni til Finans.

Millionnedskrivning gør indhug i Horsens-entreprenørs regnskab

Entreprenør afviser svag økonomi: "Jeg er overhovedet ikke bekymret. Slet ikke."

Nyt milliontab til Jens Schaumann – er optimist med sin pipeline af projekter

Krisen rammer boligområders indsats for at undvige regeringens ghettoliste

Industriens Pension forudser hjemmearbejde lang tid endnu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier