EjendomsWatch

Vandkunsten valgt til at omdanne stadionområde i Nordsjælland

Hvor der i dag er park og idrætsfaciliteter skal der i fremtiden være boliger med fokus på bæredygtighed og samspil med naturen.

Vandkunsten har vundet konkurrencen om helhedsplanen for den gamle stadiongrund. | Foto: PR / Vandkunsten

Tegnestuen Vandkunsten har vundet konkurrencen om en helhedsplan for området Sommarivaparken på Stadiongrunden i Helsingør.

Området kommer til at indeholde boliger og landskab, oplyser Vandkunsten i en pressemeddelse.

"Vi bygger i vores forslag videre på den dynamik og historie som stedet rummer, for at sende en levende fortælling videre til fremtidige generationer og forsøger i al ydmyghed at leve op til den arkitektoniske arv Helsingør er så rig på," udtaler Jan Albrechtsen, partner hos Vandkunsten, i meddelelsen.

Sommariva er et rekreativt område med idrætsfaciliteter og bypark, der blev anlagt i Helsingør i 1920'erne. De fleste idrætsfaciliteter bliver inden længe flyttet, så området i stedet får plads til boliger i samspil med parken.

Byrådet i Helsingør har en ambition om en bæredygtig, levende bydel, hvor de rekreative og folkelige områder skal videreføres, står der i pressemeddelelsen.

Pensionsselskaber vil omdanne nordsjællandsk fabrik til boliger 

Balder bygger 110 boliger på gammel hospitalsgrund i Nordsjælland 

Kommune og entreprenør i strid om nordsjællandsk stadionbyggeri 

Kommune venter 100 mio. kr. i kassen fra stadiongrund 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier