EjendomsWatch

Colliers-topchef: Ejendomsmarkedet skal nok komme tilbage efter coronakrisen

Coronakrisen har fået renterne til at stige. Det har især ramt boligmarkedet. Mægleren Colliers tror dog på, at renten nok skal falde igen. "Enhver epidemi forsvinder på et tidspunkt," siger topchef Peter Winther.

"Det kan tage fire uger endnu, det kan også tage måneder, men enhver epidemi forsvinder på et tidspunkt," siger Peter Winther, adm. direktør i Collers. Foto: Colliers PR

Coronakrisen har betydet store omvæltninger på de finansielle markeder.

Renten er steget på både danske stats- og realkreditobligationer – og det har ramt de danske boligejere.

Rentestigningerne har også fået betydning for de professionelle ejendomsinvestorers lyst til at skyde penge i bygninger herhjemme.

Hos ejendomsmægleren Colliers kan man allerede mærke, at aktiviteten på ejendomsmarkedet er faldet pga. de stigende boligrenter, lyder det i en pressemeddelelse fra Colliers.

Alligevel holder adm. direktør Peter Winther hovedet koldt.

"Så længe Danmark er lukket ned, vil markedet være hårdt påvirket, og det er der ikke noget at sige til. Kun få virksomheder tør træffe beslutninger om at leje nye lokaler, om at flytte, om at investere. Når vi så på toppen af dette har observeret en ganske stor stigning i den danske rente den seneste uge, så må det medføre en reaktion fra markedet, alt andet ville være mærkeligt," siger Peter Winther og tilføjer:

"Markedet skal nok rette sig på et tidspunkt, vi må blot være tålmodige. Det kan tage fire uger endnu, det kan også tage måneder, men enhver epidemi forsvinder på et tidspunkt."

For kun få uger siden lå et 30-årigt realkreditlån til en rente på 0,5 pct. i kurs 98. Nu ligger det på omkring 1,5 pct.

Colliers-topchefen mener, at den fortsat lempelige globale pengepolitik vil betyde, at renten falder igen, når den værste panik er overstået.

Det kombineret med den lave statsgæld og danske virksomheders stærke position i udenlandske markeder gør, at den danske økonomi trods nedgang står stærkt, lyder hans vurdering.

Herudover peger han på, at de mange milliarder i S-regeringens hjælpepakker til dansk erhvervsliv som følge af coronakrisen bliver en stor hjælp til at genvinde momentum i samfundsøkonomien.

Nationalbanken hæver renten og letter finansiering

Dansk realkredits rolle som sikker havn er under pres

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier